Test és lélek

Kiemeli a nőiességet a téli divat - fotók

A. T.

Létrehozva: 2012.10.26.

A téli divatszezon minden nőnek tartogat egy olyan meglepetést, aminek biztosan örülni fog. Bódis Boglárka divattervező azt árulta el a Bors olvasóinak, hogy milyen ruhadarabokkal és színekkel lehetünk trendik a következő hónapokban.

A hőmérő higanyszálának zsugorodásával egyenes arányban növekszik a magunkra húzott ruhadarabok száma. A többrétegű öltözködés kiváló a mínuszok elleni harcban, de ma már lehetőségünk van ezt divatosan megoldani. Arra azonban érdemes ügyelni, hogy a trend követése miatt senki ne váljon nevetség tárgyává, a ruhatár darabjai passzoljanak a testalkathoz és az egyéniséghez.

Nincs új a nap alatt – legalábbis a divattervezőké alatt biztosan nem, mert ezúttal is a történelemből, valamint déd- és nagymamáik szekrényének tartalmából merítettek ihletet az idei szezonra. Most a barokkos mintavilág került terítékre a maga fényes felületével, arany díszítéseivel, hímzéseivel és virágmintáival. A jó hír, hogy bármilyen alkatú is legyen valaki, vékony, molett, alacsony vagy magas, biztosan talál magának megfelelőt a trendi cuccok között.

Varázslatos geometria

– Divatosak a nagyra szabott ruhadarabok, a bő és egyenes vonalú, nagy galléros kabátok, és azok a blézerek is, amelyek nem követik szorosan a test vonalát – árulta el Bódis Boglárka, aki őszi-téli kollekcióját a Marie Claire Fashion Daysen mutatta be a nagyközönségnek. – Sőt! Ezek a szükséges bőségnél sokkal több anyagot tartalmaznak, így a karcsúsítás helyett inkább a test vonalainak „eltüntetése” kerül előtérbe.

Vagyis ezúttal nem az ápol és eltakar elv miatt, hanem divatból húzhatunk magunkra bő pulóvereket. Ha ráadásul a geometrikus mintájú, kötött darabokra voksolunk, különlegessé varázsolhatjuk a megjelenésünket. Azok a hölgyek, akik megtehetik és szeretik is kihangsúlyozni domborulataikat, bátran viseljenek bőrt, rövid állású dzsekit, szoknyát és ruhát. A klasszikus fekete bőr mellett idén lakkbőrből készült darabokkal is színesíthetjük gardróbunkat. Végre divatba jött a nőies formák hangsúlyozása és a kerek csípő ezúttal nem ciki, hanem trendi. A hölgyek loknikkal, húzásokkal és rakásokkal irányíthatják ezekre a vonalaikra a figyelmet.

Feltámadt a szőrme

Aki igazán vonzó szeretne lenni, az a régi dobozokból halássza elő a rég elfeledett szőrmecuccait, amit a tervezők is bátran kombinálnak szövetekkel, bőrökkel. Ezek legtöbbször betétként, foltként jelennek meg a kabátok alján, hátán és ujján. A régi darabok felhasználásával még spórolhatnak is azok, akik most ruháikon kamatoztatják kreativitásukat.

Már követni sem lehet, hányadik újravirágzását éli a bársony, melyből nadrágkosztümöket, overallokat, zakókat és blúzokat álmodtak az idei szezonra a szakemberek.

Életet adnak a földszínek

Ami a színeket illeti, az örök feketével nem lehet bakot lőni, de a zord hónapok sztárjai a földszínek, a mélyvörös, a mustár, a zöld és ezek kombinációi.

A színes kiegészítők napsütést varázsolnak a ruhatárunkba. Az övek, kesztyűk és sapkák végeláthatatlan forma és színvilága üde színfoltjai lehetnek öltözködésünknek. Nem kell búcsút mondanunk a nagy méretű táskáknak sem, melyek már önmagukban is feldobják az összeállításunkat.

Egy szabályt azonban mindig tartsunk be! Ne akarjunk más mutatni, mint akik vagyunk, mert elismerő pillantások helyett csak kínos mosolyokat kapunk. Az idei trend mindannyiunknak csillogást biztosíthat alakunk eltakarásával vagy épp annak kihangsúlyozásával, ha nem lépjük át a jó ízlés hatását. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek