Test és lélek

Kétszer sült krumpli

Bors

Létrehozva: 2012.06.03.

Előre kell tervezni ezt a kaját, de megéri, mert finom és nagy társaságnak is olcsó. Szuper recept nyaraláshoz is.

Hozzávalók

* 3 db nagyméretű krumpli
* 2 dl tejföl
* 25 dkg cheddar sajt
* 3 fej mogyoróhagyma
* só, bors

Elkészítés

1. 3 nagy krumplit csomagoljunk alufóliába, és süssünk puhára 220 C fokos sütőben. Kb. 1 óra múlva kész. Ekkor vegyük ki az alufóliából, hagyjuk kihűlni, majd egy zárt edényben hagyjuk néhány órát a hűtőben.

2. Másnap kézi reszelőn vagy robotgéppel reszeljük le a krumplikat. (Nem kell lehúzni a héját!)

3. Adjunk hozzá néhány fej apróra szeletelt mogyoróhagymát és egy maréknyi reszelt cheddar sajtot (helyettesíthetjük például füstölt sajttal is).

4. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan belekeverünk egy kis pohár tejfölt.

5. Osszuk el egy sütőedényben a krumplis keveréket, szórjuk meg a maradék cheddar sajttal, majd 180 C fokos sütőben 30-40 perc alatt süssük aranybarnára.

6. A megsült krumplit megszórhatjuk apróra vágott újhagymával. Köretként is kiváló, de savanyúsággal egytálételként is tálalhatjuk.

Elkészítési idő: 50 perc + pihentetés
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek