Test és lélek

Katasztrófát okoz, ha felborul a négy őselem egyensúlya

2009. július 2. csütörtök 12:00

Bocs, véletlenül volt! - mondja, aki akaratlanul kárt okoz valaki másnak. De ezt nem mindenki hiszi el - persze nem a tudatos rosszindulatra gondolnak, hanem arra, hogy véletlenek bizony nincsenek. Az ezoterikus gondolkodású emberek úgy tartják, a világban minden okkal történik és ez összefüggésben áll a négy őselemmel is: a tűzzel, a vízzel, a földdel és a levegővel.
Szeretethiányt jelez az árvíz
Víz elem:
az érzelmek, a szeretet és a megtisztulás szimbóluma. Mindig és mindenkor az érzelmeket mutatja. A katasztrófák szintjén a kiöntött folyó, az árvíz is azt jelzi, hogy az adott helyen szeretetnélküliség van. Arra hívja fel a figyelmet, hogy felszínre kell hozni az érzelmeinket, és ki is kell mutatni azokat. Gondoljunk csak bele, egy árvíznél milyen szeretet és milyen összefogás kell ahhoz, hogy az adott áradást megakadályozzák, elhárítsák. Közösen fognak össze s akadályozzák vagy fékezik meg az árvizet. Ha az áradás otthon történik - például egy csőtörés következtében - az is érzelmi diszharmóniára utal. Ha a konyhában, az a családra és az anyaságra, ha a fürdőszobában az a szexualitásra mutat. Levegő elem:
mindig a mozgással és a változással van kapcsolatban. Amiről a leggyakrabban hallunk, az a tornádó vagy a különböző szélviharok. Ezek arra mutatnak, hogy a levegő elem túlsúlyba került, aminek következtében változtatnunk kell a felfogásunkon, meg kell újulni, s tudatilag nyitottá kell válnunk. A régi berögzült maradiságot el kell engednünk és gondolkodásmódunkon gyökeresen változtatni kell. Föld elem:
a legalapvetőbb elemünk gyökereiben és alapjaiban rengeti és változtatja meg a világot, ha annak egyensúlya felborul. A földrengés figyelmeztet bennünket arra, hogy a föld nem tűri tovább kizsákmányolást s még a legminimálisabb földrengés is arra mutat, hogy egymást önmagunkért kell szeretni és nem a felhalmozott anyagi javakért. Hiszen az érték bennünk van és nem abban, amit anyagi szinten elértünk. Tűz elem:
amely életet adhat, de pusztíthat is, ha kibillen az egyensúlyából. Számos erdőtűz, robbanás vagy éppen háború lehet a következménye. A tűz energiának két szimbolikus megfelelője van, kétféleképpen nyilvánulhat meg: vagy az önpusztításban, vagy a düh és az agresszió kimutatásában. A tüzet egyfajtaképpen olthatjuk el: a vízzel, ami nem más mint a szeretet szimbóluma. Tehát tisztán kell látnunk, hogy a problémáinkat, a gondolkodásunkat a szeretet erejével jobb belátásra bírjuk.
Bánki Noémi

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: A franciák megtörtek minket az agresszív játékukkal – Rasmus Lauge

metropol.hu

Szörnyű hír jött! Agyonlőtte társait egy 20 éves katona

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat

magyarnemzet.hu

Márki-Zay Péter saját közönségének hozzátartóin viccelődött

szon.hu

Eltávolították a tetemeket a rakamazi Nagy-Morotva jegéről

origo.hu

A múltba ragadt a Microsoft összehajtható mobilja

nemzetisport.hu

Csütörtöki sportműsor: Puskás Akadémia–FTC az NB I-ben

origo.hu

Hamarosan új utakon juthatunk el a Művészetek Völgyébe

metropol.hu

„Egy fejlett faj élt a Marson” – megdöbbentő bizonyítékokkal állt elő a kutató

life.hu

Ebben az 5 csillagjegyben születnek a legtehetségesebb emberek

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a franciák a sírból jöttek vissza – elődöntősök

origo.hu

Kiszivárgott: éhező filmsztárok koldulnak egy piacon Észak-Koreában