Milyen nyavalyákat válthatnak ki?
* Daganatos megbetegedéseket
* Vetélést
* Magas vérnyomást
* Magas vérzsír- és/vagy vércukorszintet
* Kóros elhízást
* Állandó és időszakos anyagcserezavarokat
Vegyszertől ropog még a kenyér héja is
* Több eperaroma is készül egy ausztrál fa fűrészporából, alkoholból, vízből, továbbá mesterséges színezékekből, ízesítőkből
* A kávétejszínt és a krémsajtot néhány amerikai cég tej felhasználása nélkül, egy baktériumból állítja elő
* Számos országban az acetyl-pyrolin nevű vegyület egyik változata felel azért, hogy kenyér héja ropogós legyen
* Több olyan citromlé márka is létezik, amelyek nem tartalmaznak gyümölcslevet, a nedű ugyanis a penészgomba által kiválasztott savanyú váladék
* A húsüzemekben – hagyományos füstölés helyett – úgynevezett „folyékony füstöt” alkalmaznak. Ez egy por, amely a termékbe keverve füstölt ízt kölcsönöz annak
Bors