Fűrészpor helyettesíti az epret

PUBLIKÁLÁS: 2009. július 11. 14:00
Hogy a palackozott citromlé nem csupán gyümölcsből készül, arról mindenki meggyőződhet, aki elolvassa az összetételek felsorolását. Nem egy olyan „citromlé” akad azonban, amelyik egy gerezdet sem tartalmaz a savanykás sárga termésből – ezeket a nedűket a penészgomba váladékából állítják elő. Az élelmiszerekben használt adalékanyagokról, illetve azok szervezetre gyakorolt hatásáról Tóth Zsigmond természetgyógyászt kérdezte a Bors.
Milyen nyavalyákat válthatnak ki?
* Daganatos megbetegedéseket
* Vetélést
* Magas vérnyomást
* Magas vérzsír- és/vagy vércukorszintet
* Kóros elhízást
* Állandó és időszakos anyagcserezavarokat


Vegyszertől ropog még a kenyér héja is
* Több eperaroma is készül egy ausztrál fa fűrészporából, alkoholból, vízből, továbbá mesterséges színezékekből, ízesítőkből
* A kávétejszínt és a krémsajtot néhány amerikai cég tej felhasználása nélkül, egy baktériumból állítja elő
* Számos országban az acetyl-pyrolin nevű vegyület egyik változata felel azért, hogy kenyér héja ropogós legyen
* Több olyan citromlé márka is létezik, amelyek nem tartalmaznak gyümölcslevet, a nedű ugyanis a penészgomba által kiválasztott savanyú váladék
* A húsüzemekben – hagyományos füstölés helyett – úgynevezett „folyékony füstöt” alkalmaznak. Ez egy por, amely a termékbe keverve füstölt ízt kölcsönöz annak








Bors
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.