Test és lélek

Fűrészpor helyettesíti az epret

Létrehozva: 2009.07.11.

Hogy a palackozott citromlé nem csupán gyümölcsből készül, arról mindenki meggyőződhet, aki elolvassa az összetételek felsorolását. Nem egy olyan „citromlé” akad azonban, amelyik egy gerezdet sem tartalmaz a savanykás sárga termésből – ezeket a nedűket a penészgomba váladékából állítják elő. Az élelmiszerekben használt adalékanyagokról, illetve azok szervezetre gyakorolt hatásáról Tóth Zsigmond természetgyógyászt kérdezte a Bors.

Milyen nyavalyákat válthatnak ki?
* Daganatos megbetegedéseket
* Vetélést
* Magas vérnyomást
* Magas vérzsír- és/vagy vércukorszintet
* Kóros elhízást
* Állandó és időszakos anyagcserezavarokat


Vegyszertől ropog még a kenyér héja is
* Több eperaroma is készül egy ausztrál fa fűrészporából, alkoholból, vízből, továbbá mesterséges színezékekből, ízesítőkből
* A kávétejszínt és a krémsajtot néhány amerikai cég tej felhasználása nélkül, egy baktériumból állítja elő
* Számos országban az acetyl-pyrolin nevű vegyület egyik változata felel azért, hogy kenyér héja ropogós legyen
* Több olyan citromlé márka is létezik, amelyek nem tartalmaznak gyümölcslevet, a nedű ugyanis a penészgomba által kiválasztott savanyú váladék
* A húsüzemekben – hagyományos füstölés helyett – úgynevezett „folyékony füstöt” alkalmaznak. Ez egy por, amely a termékbe keverve füstölt ízt kölcsönöz annak








Bors
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek