Brokkolis csirke- vagy pulykamell
* Hozzávalók négy személyre: 4 szelet (60 dkg) pulykamell/csirkemell, 1 nagyobb fej brokkoli (kb.500g) 1 pohár zsírszegény tejföl, 1 tojás sárgája, 10 dkg sajt (light), 1 evőkanál zabkorpa, 5 dkg garaham liszt, 2 evőkanál olivaolaj, reszelt szerecsendió, bors, só.
* Elkészítése: A brokkolit megtisztítom, rózsáira szedem és enyhén sós vízben majdnem puhára főzöm. Közben a pulykamell szeleteket lisztben megforgatom és felhevített olivában mindkét oldalát hirtelen pirosra sütöm, sóval és borssal ízesítem, azután a hússzeleteket félreteszem. Olivaolajon lisztből világos rántást készítek és a brokkoli főzővízével jó kemény besamelt készítek, borssal, reszelt szerecsendióval és ízlés szerint sóval ízesítem. Levéve a tűzről hozzákeverek egy pohár zsírszegény tejfölt, amiben előzőleg elkevertem 1 tojás sárgáját, leheletnyi sajttal megszórom. A besamelből kisebb púpokat képezek a tűzálló tál alján, erre helyezem a pulykamell szeleteket, majd a brokkolirózsákat és leöntöm a besamellel. A tetejére kevés reszelt sajtot teszek és meghintem zabkorpával. Sütőben közepes lángon pirosra sütöm.
1.nap:2.nap:3.nap:Bors