A sütőtök szeptemberben jelenik meg a piacok zöldséges standjain, és szezonja eltart egészen január végéig. Tanácsos is belőle minél többet fogyasztani a tél során, hiszen ez az ízletes, sáfrányszínű zöldség rendkívül gazdag ásványi anyagokban, rostban és vitaminokban. Különösen értékes tulajdonsága továbbá, hogy könnyen emészthető, ezért egyaránt fogyaszthatják csecsemők és aggastyánok, de energiát nyerhetnek belőle a náthával, influenzával birkózók is. Összeállításunkban receptekkel mutatjuk be, milyen sokoldalú a felhasználhatósága e konyhakerti növénynek, és ismertetjük a szervezetre gyakorolt áldásos hatásait is.
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.