Igazi vitaminbomba télen a sütőtök

PUBLIKÁLÁS: 2008. november 30. 12:00
A sütőtök szeptemberben jelenik meg a piacok zöldséges standjain, és szezonja eltart egészen január végéig. Tanácsos is belőle minél többet fogyasztani a tél során, hiszen ez az ízletes, sáfrányszínű zöldség rendkívül gazdag ásványi anyagokban, rostban és vitaminokban. Különösen értékes tulajdonsága továbbá, hogy könnyen emészthető, ezért egyaránt fogyaszthatják csecsemők és aggastyánok, de energiát nyerhetnek belőle a náthával, influenzával birkózók is. Összeállításunkban receptekkel mutatjuk be, milyen sokoldalú a felhasználhatósága e konyhakerti növénynek, és ismertetjük a szervezetre gyakorolt áldásos hatásait is.
Könnyen emészthető finomság
Energiatartalom336 kcal
Fehérje1,5 gramm
Zsír0,6 gramm
Szénhidrát16,5 gramm
(Az adatok 100 gramm zöldségre vonatkoznak)

Legértékesebb összetevői
Karotin
A-, B1-, B2- és C-vitamin
Kalcium
Foszfor
Magnézium
Hogyan válasszon?


Élettani hatása


Tejszínes krémleves



Elkészítése:


Felfújt


Elkészítése:



Turmix



Elkészítés:

Bors
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.