Test és lélek

A Renault az elektromos autókra szavaz

Címkék
autó

Létrehozva: 2008.10.19.

A Párizsi Autószalon ez évben vitathatatlanul a környezetvédelemről, a minnél alacsonyabb károsanyag kibocsátású autókról szólt, feledtetve az elmúlt évek biztonsági kérdéseinek sulykolását. Most minden zöld volt, környezettudatos és szinte alig szennyező. Persze az alig és az egyáltalán nem szennyező autók közt óriási a különbség, ezért is volt érdekes látni, hogy több kiállítónál a hibrid hajtású autók mellett az elektromos autók is megjelentek.

Megvalósul a kis C-Cactus
Érdekes bejelntést tett a Citroen a napokban. A már-már feledésbe merült, két évvel ezelőtti tanulmányautójuk szériagyártású megvalósítása meglepetés mindenki számára, ugyanakkor jól kifejezi a márka legendás újító szellemét. Ebben az esetben azonban nem csupán a formavilág egyedi, de a lemezek alatt meghúzódó technika is. Az autót ugyanis a Citroen első szériában gyártandó hibrid hajtáslánca hajtja majd, mely alacsony károsanyagkibocsátást és fogyasztást jelent majd. Persze az érdeklődőknek 2011-ig még várni kell.


Kapcsolja fel a fényszórókat még városban is
A borongós, korán sötétedő őszi időben minden közlekedőnek változtatnia kell szokásain. A nappal is szürkébb fények közepette jóval nehezebb észrevenni a forgalom résztvevőit, amennyiben azok nincsenek megfelelően megvilágítva, vagy éppen fényvisszaverőkkel ellátva. Az autósok számára ezért elsődleges fontosságú, hogy még városi forgalomban is használják a tompított fényt. Persze túllihegni sem kell az ügyet, a rengeteg hátsó ködlámpával szaladó autós nem is számol azzal, hogy az általa kapcsolt erős piros fény pont az ő féklámpájának hatékonyságát fogja csökkenteni a hátulhaladó szemében.
A gyalogosoknak is érdeke, hogy észrevehetők maradjanak, főleg ha lakott területen kívül, vagy gyér forgalmú helyen sétálnak. Tudjuk, a fényvisszaverő mellények igen hatásosak, bár nem feltétlenül követik az utolsó divatot, mégis érdemes elgondolkodni használatukon, mert így messziről is észrevehetőek vagyunk.








Bors
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek