Test és lélek

A Renault az elektromos autókra szavaz

Címkék
autó

2008. október 19. vasárnap 12:00

A Párizsi Autószalon ez évben vitathatatlanul a környezetvédelemről, a minnél alacsonyabb károsanyag kibocsátású autókról szólt, feledtetve az elmúlt évek biztonsági kérdéseinek sulykolását. Most minden zöld volt, környezettudatos és szinte alig szennyező. Persze az alig és az egyáltalán nem szennyező autók közt óriási a különbség, ezért is volt érdekes látni, hogy több kiállítónál a hibrid hajtású autók mellett az elektromos autók is megjelentek.

Megvalósul a kis C-Cactus
Érdekes bejelntést tett a Citroen a napokban. A már-már feledésbe merült, két évvel ezelőtti tanulmányautójuk szériagyártású megvalósítása meglepetés mindenki számára, ugyanakkor jól kifejezi a márka legendás újító szellemét. Ebben az esetben azonban nem csupán a formavilág egyedi, de a lemezek alatt meghúzódó technika is. Az autót ugyanis a Citroen első szériában gyártandó hibrid hajtáslánca hajtja majd, mely alacsony károsanyagkibocsátást és fogyasztást jelent majd. Persze az érdeklődőknek 2011-ig még várni kell.


Kapcsolja fel a fényszórókat még városban is
A borongós, korán sötétedő őszi időben minden közlekedőnek változtatnia kell szokásain. A nappal is szürkébb fények közepette jóval nehezebb észrevenni a forgalom résztvevőit, amennyiben azok nincsenek megfelelően megvilágítva, vagy éppen fényvisszaverőkkel ellátva. Az autósok számára ezért elsődleges fontosságú, hogy még városi forgalomban is használják a tompított fényt. Persze túllihegni sem kell az ügyet, a rengeteg hátsó ködlámpával szaladó autós nem is számol azzal, hogy az általa kapcsolt erős piros fény pont az ő féklámpájának hatékonyságát fogja csökkenteni a hátulhaladó szemében.
A gyalogosoknak is érdeke, hogy észrevehetők maradjanak, főleg ha lakott területen kívül, vagy gyér forgalmú helyen sétálnak. Tudjuk, a fényvisszaverő mellények igen hatásosak, bár nem feltétlenül követik az utolsó divatot, mégis érdemes elgondolkodni használatukon, mert így messziről is észrevehetőek vagyunk.
Bors

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

origo.hu

Luxusautójával ment edzésre Dzsudzsák Balázs - kép

life.hu

"Milyen rúzst használsz, Norbika?" - Támadják a kommentelők Schobert Norbit: fotó

magyarnemzet.hu

Eddig bírta a kommentáradatot az egykori szépségkirálynő új barátja

kemma.hu

Halálos baleset Tatabányán: vélhetően rosszul lett az ütközés előtt az áldozat

origo.hu

Hatalmas robbanás lesz az űrben idén

vg.hu

Zacher Gábor: megnyerheti a koronavírus elleni csatát Csollány Szilveszter

origo.hu

124 mérges kígyóval körbevéve találtak holtan egy férfit az otthonában – videó

nemzetisport.hu

Videó: a furcsán futó matematikus bíró elvitte a show-t az Afrika-kupán

borsonline.hu

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

origo.hu

Vidám fazon és 5 literes fogyasztás: teszten a magyarok egyik új kedvence