Wladár: nem ússza meg Kenderesi!

Megérkezett Budapestre a kvang­dzsui seregszemle éremtáblázatán ötödikként végzett magyar különítmény, ám nem a győztesek voltak a főszereplők, hanem olyasvalaki, aki nem is tarthatott a társaival: a „seggre pacsis” Kenderesi Tamás.
Megérkezett Budapestre a kvang­dzsui seregszemle éremtáblázatán ötödikként végzett magyar különítmény, ám nem a győztesek voltak a főszereplők, hanem olyasvalaki, aki nem is tarthatott a társaival: a „seggre pacsis” Kenderesi Tamás.

Óvadék ellenében elengedte a dél-korai hatóság a szexuális zaklatással vádolt Kenderesi Tamást. Az olimpiai bronzérmes úszó holnap érkezhet haza, és itthon várhatja meg a koreai bíróság ítéletét, amely vélhetően pénzbírság lesz.

Mint ismert, a pillangóspecialistát egy 18 éves helyi táncosnő jelentette fel, miután egy szórakozóhelyen az úszó megfogta a fenekét. A rendőrség a nyomozás lezárása után vádemelési javaslattal adta át az ügyet az ügyészségnek. Eközben olyan információ is napvilágot látott, hogy egymillió forint lesz a Kendi becenevű fiatal büntetése, ám ezt egyelőre még nem lehet tudni, hiszen nincs még végleges döntés a szexuális zaklatás ügyében.

Hazaérkezett Dél-Koreából a magyar csapat, de Kenderesi csak csütörtökön érkezik © MTI

Akárhogy is: nem ússza meg olcsón!

Wladár Sán­dor, a Magyar Úszószövetség elnöke ugyanis mindenképp megbüntetné Kenderesit.

– Biztosan fegyelmi bizottság elé állítom! – mondta a Borsnak Wladár. – Azt viszont nem tudom, milyen büntetésre számíthat. Erről a bizottság határoz majd a koreai jegyzőkönyv és az úszó vallomása alapján.
Az elnök lapunknak azt is leszögezte, a szövetség sem az óvadékot, sem az esetleges büntetést nem fogja állni helyette!

A szövetségi kapitány, Sós Csaba jóval megengedőbb a 22 éves úszóval, akit rendkívül megviseltek a történtek, ráadásul a nehéz helyzetben sem a családja, sem a szerelme nincs vele.

– Kell a magyar úszósportnak, még akkor is, ha nagy hülyeséget csinált. Benne van az érem a tokiói olimpián, így semmi esetre sem engedem el a kezét – fogalmazott a Borsnak Sós, hozzávéte: nem hiszi, hogy eltiltással sújtja majd a fegyelmi bizottság Kenderesit.

– Gondoljon bele! Vélhetően Dél-Koreában is csak pénzbüntetésre ítélik, vagyis alig történt valami. Ha mégis eltiltanák, akkor is maximum nem mehetne egy-egy versenyre vagy edzőtáborba.

Ezek közül kap majd büntetést

Szóbeli figyelmeztetés

Írásbeli megrovás

Pénzbüntetés

A MÚSZ által adható juttatások és kedvezmények megvonása vagy csökkentése

Versenyekről és/vagy edzőtáborokról való eltiltás

Sportszakmai tevékenységétől – akár végleges – eltiltás

Olimpiai aranyat akar Milák

A vb legnagyobb szenzációja Milák Kristóf világcsúcsa volt, aki megdöntötte a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps tízéves rekordját.

– Nemcsak hazánk, hanem az egész világ önről beszél. Hogyan viseli a népszerűséget?

– Ehhez hozzá kell szokni, ha valaki a világ legjobb úszójának a csúcsát dönti meg. Azt sajnálom csak, hogy nem versenyezhettem Phelpsszel, de nagyon jól esett, ahogy nyilatkozott rólam.

– Összecsapott volna vele?

– Igen. De erről már lecsúsztam.

– Készül tetkó a világcsúcsáról?

– Nem. De nemcsak a testemre, hanem a szobámban sem őrzi majd semmi ezt az időeredményt.

– Van ennél lejjebb?

– Az időeredményre gondol?

– Természetesen.

– Egyelőre nem tervezem. A márciusi országos bajnokságon biztosan nem fogok ennél jobb időt úszni, de hosszútávon az a célom, hogy új egyéni csúcsot ússzak. Az időn kívül pedig az olimpiai aranyérem vonz, de nagyon.

Máris jól viseli a sztárságot

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors