Végleg eltilthatják a bíróverő tinifocistát

A kazincbarcikai kistérségi bajnokság Perkupa–Zádorfalva mérkőzésén a ha­zaiak 17 éves kapusát kiállította a játékvezető, amiért megverte a bírót.
A kazincbarcikai kistérségi bajnokság Perkupa–Zádorfalva mérkőzésén a ha­zaiak 17 éves kapusát kiállította a játékvezető, amiért megverte a bírót.

A rendőrség ezután otthonában találta meg a fiatalembert, akit szülei meg akartak védeni. A környékbeli lakók is a család segítségére siettek, és szembeszálltak a hatóság embereivel. Egyik kollégájukat gázspray segítségével kellett kiszabadítaniuk a rendőröknek az édesanya kezei közül. A verekedő focista pedig egy biciklit vágott hozzá egy másik egyenruháshoz, akit édesapjával püfölni kezdtek.

A tömeg csak a fegyverek láttán torpant meg, amiket a rendőrök kénytelenek voltak előrántani, így sikerült elmenekülniük a helyszínről. A két rendőr közül az egyik sípcsonttörést szenvedett, a másik könnyebb sérülésekkel megúszta. Később erősítéssel tértek vissza, és őrizetbe vették a balhés család tagjait.

Elértük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészséget, de a nyomozásra való tekintettel csak annyit mondhattak, hogy hivatalos személy elleni csoportos erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ellenük eljárás.

A kistérségi bajnokság elnöke, Szabó László a Borsnak elmondta, nincs szükségük olyan játékosokra, akik megfeledkeznek magukról és tönkreteszik mások szórakozását.

– A fegyelmi bizottság csütörtökön ülésezik és a jegyzőkönyv alapján meghozza döntését, de a fiatalember végleges eltiltásra számíthat. A csapat is számolhat büntetéssel, várhatóan a következő hazai meccseiket elveszik tőlük. Sajnálatos, de az elmúlt hat évben összesen nem volt annyi incidens, mint ebben a szezonban – nyilatkozta az elnök.

© Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség