Turi György: Soha nem gondoltam volna, hogy hatvannégy évesen kerülök „börtönbe”

A mesteredző követte tanítványát a buborékba. Turi György leg- kevesebb négy hétig egy 15 négyzetméteres szobában lakik a margitszigeti szállodában, onnan kíséri el Késely Ajnát az ISL–sorozat versenyeire.
A mesteredző követte tanítványát a buborékba. Turi György leg- kevesebb négy hétig egy 15 négyzetméteres szobában lakik a margitszigeti szállodában, onnan kíséri el Késely Ajnát az ISL–sorozat versenyeire.

Turi György, a Kőbánya SC vezetőedzője már hetek óta külön él családjától, ugyanis a buborékolás előtt két hétig Hódmezővásárhelyen edzettek az úszói. Mivel két tanítványa, Késely Ajna és Telegdy Ádám is meghívást kapott a versenysorozatra, így nem volt más választása, követte őket a Margitszigetre.

– Soha nem gondoltam volna, hogy hatvannégy évesen kerülök „börtönbe” – fogalmazott mosolyogva Turi.

– De Ajnáékért még a többhetes bezártságot is gondolkodás nélkül vállaltam. Ugyan a szállóban minden elsőosztályú, de azért a külvilágtól hermetikusan elzárva, nem egyszerű az élet.

Az edző elmondta, nem azért követte tanítványát a buborékba, mert nem bízik benne. Sőt!

– Ajna nagyon eltökélt, megbízható sportember. Azért jöttem vele, hogy érezze a törődést, érezze azt, hogy jóban-rosszban mellette állok. Másért nem vállaltam volna a megpróbáltatást – magyarázta Turi, aki hozzátette: annak kimondottan örül, hogy végre versenyezhetnek az úszók.

Ajna és mestere az országos bajnokságra készül a buborék alatt is © Nemzeti Sport

– A formákról nehéz beszélni. Szerencsére csapatunkat elkerülte a vírus, tehát folyamatosan készülhettünk, kihagyások nélkül. De az edzés más, mint a verseny. El kell mondanom, hogy Ajnával együtt egyfajta felkészülésnek tekintjük a ISL-sorozatot, mert a legfontosabb, hogy a decemberi országos bajnokságra legyen csúcsformában. Ott lesz alkalma teljesíteni az olimpiai induláshoz szükséges időeredményt.

Turi természetesen figyel Telegdyre is, akit szerencsésnek nevez, mert menyasszonyával, Kapás Boglárkával együtt buborékolhat.

– Így azért egyszerűbb elviselni a „börtönt” – nevetett a mester.