Megviselte a koronavírus Milák Kristófot

Sokat veszített az izomzatából, és teljesen magába zárkózott Milák Kristóf úszó, akit nagyon megviselt, hogy elkapta a koronavírust.
Sokat veszített az izomzatából, és teljesen magába zárkózott Milák Kristóf úszó, akit nagyon megviselt, hogy elkapta a koronavírust.

Nemcsak fizikálisan viselte meg a világ- és Európa-bajnok úszót, Milák Kristófot a koronavírus, hanem lelkileg is. A fiatal, erős sportembert szó szerint ledöntötte a kór. Lázas volt, izom- és fejfájás gyötörte, valamint rendkívül gyengének érezte magát, ezért a tíznapos karantén alatt csak feküdt otthon. Szüleivel sem érintkezhetett, csak telefonon tartották a kapcsolatot, illetve kellő távolságból beszélgethettek.

Kristófot nagyon megviselte mentálisan a betegség. Amikor kiderült, hogy pozitív lett a tesztje, teljesen magába zárkózott, nem is nagyon lehetett vele kommunikálni – fejtegette a Borsnak a 200 méter pillangó világcsúcstartójának edzője, Selmeci Attila. – Ezért is kértük, ne kerüljön a nagy nyilvánosság elé, hogy elkapta a koronavírust. Időre volt szüksége, hogy feldolgozza a történteket.

Milák izomzata leépült, és mentálisan is megsínylette, hogy elkapta a vírust © Tumbász Hédi/NS

Bár a 20 éves klasszis teljesen felépült, edzésbe még nem állhatott. Hétfőn és kedden kardiológiai vizsgálaton kell átesnie, hogy kiszűrjék az esetleges szövődményeket, amik akár tragédiához is vezethetnek.

Szerdán lesz eredmény, ez­után a válogatott csapatorvosának is még rá kell bólintania. Ha tőle is megkapja az engedélyt, akkor fokozatosan visszatérhet – fogalmazott a tréner, aki szót ejtett a Hosszú Katinka által életre hívott új versenysorozatról, az ISL-ről, valamint a decemberi országos bajnokságról is.

Előbbin szinte biztos, hogy nem tud részt venni. Legalább egy hónapra még szüksége lesz Kristófnak, hogy erőre kapjon, ugyanis sokat veszített az izomzatából. Legkorábban a döntőben segíthet az Iron csapatának, amennyiben eljutnak odáig Ka­tinkáék. Az ob-szereplése viszont nem forog veszélyben, az más kérdés, hogy milyen időkre számíthatunk majd tőle.