Karakas hedvig a látványos győzelem után: Mintha átment volna rajtam a vonat

A magyar női cselgáncssport hetedik Eb-aranyérmét szerezte Prágában Karakas Hedvig, aki a következő időszakban apróbb sérüléseit próbálja gyógyítgatni.
A magyar női cselgáncssport hetedik Eb-aranyérmét szerezte Prágában Karakas Hedvig, aki a következő időszakban apróbb sérüléseit próbálja gyógyítgatni.

Már alig várja, hogy itthon megünnepelhesse Európa-bajnoki győzelmét a Honvéd fantasztikus cselgáncsozója. A hazautazásig egyhangúan telnek majd a napjai, hiszen bajnoki aranyérem ide, nagy diadal oda, Karakas Hedvigre is vonatkoznak a kőkemény „buborékszabályok”, ő sem léphet be a terembe szurkolóként.

– Szívesen töltöttem volna el másképpen az időt a gyönyörű cseh fővárosban, de a vírusveszély miatt marad a szállodai szoba, az étterem és a hotel picinyke kertecskéje, ahol sétálgatni lehet

– újságolja a Hédinek is becézett Karakas Hedvig.

Az Európa-bajnokot sem engedik be nézőként a sportcsarnokba © MTI

– Szerencsére sosem voltam bezárva, de a filmeken láttam, hogy a rabok úgy sétálnak körbe-körbe a börtönudva­ron, mint én itt, a szálloda kertjében.

Hédi a prágai versenyen négy győzelemmel jutott a dobogó csúcsára, portugál finalista ellenfelét, akit eddig egyszer sikerült legyőznie, leléptetés­- sel verte.

– Rengeteget kivett belőlem a verseny és a fogyasztás. Az Eb előtt négy kilót gyötörtem le magamról, nem csoda, ha most úgy érzem, mintha átment volna rajtam egy vonat. Az Európa-bajnok edzője el-mondta, számtalan világversenyes helyezése után végre Hédi is elhitte, tud ő már annyit a cselgáncsból, hogy megérett a nagy győzelemre.

– A sikerhez elengedhetetlen volt, hogy végre egy tisztességes alapozást is megejthettünk – jelentette ki Toncs Péter.

Karakas Hedvig (kékben) látványos küzdelemben nyert aranyérmet Prágában © MTI

– Amúgy érdekes, ezúttal nem volt olyan jó formában, mint a nemrég Budapesten rendezett Grand Slam-versenyen, de nagy szívének és tudásának köszönhetően, végre kiharcolta pályafutása legszebb eredményét.

Karakas Hedvig a prágai győzelmével, a tokiói olimpia 57 kilósainak mezőnyében a hatodik helyen lesz kiemelve. De addig apró sérüléseit, főként fájós csuklóját rendbe kell hoznia.

Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors