Izgalmas hobbit talált magának Siklósi Gergely a versenymentes időszakra

A tavalyi budapesti vb-aranyérmes párbajtőrözője, Siklósi Gergely új kihívást talált magának: lefutotta a félmaratont és a főzéssel ismerkedik.
A tavalyi budapesti vb-aranyérmes párbajtőrözője, Siklósi Gergely új kihívást talált magának: lefutotta a félmaratont és a főzéssel ismerkedik.

A versenyek eltörlése és a tokiói olimpia jövő évre halasztása miatt „munkanélkülivé” váltak a sportolók, ám a rosszban is van, aki megtalálta a jót.

– Természetesen eszembe jutnak a nyári napokon a tavalyi világbajnokság eseményei – mondta a Borsnak Siklósi Gergely.

– Örökre emlékezetes dátum marad július 19-e. Világbajnok lettem aznap, ráadásul akkor van édesapám születésnapja is. Mivel az idén lett 50 éves, meglepetésbulit szerveztünk neki. Jól sikerült az este. Főleg, hogy a vb-győzelmemről is beszélgettünk – mosolygott a BHSE 22 éves vívója, s hozzátette, nyilván az olimpiáról is kérdezték a vendégek, hiszen a balatoni szülinapi ünnepség helyett éppen Tokióban kellett volna lennie.

Édesapját tavaly a születésnapjára vb-címmel ajándékozta meg, az idén be kellett érnie a meglepetésbulival © Czerkl Gábor

De hát mit mondhatott volna: majd ott lesz jövőre!… És ha már a járványhelyzet miatt ez a nyara szabadabb lett, mint a korábbiak, nem edzőtáborokban és versenyeken tölti a napjait, megpróbálja kihasználni, hogy többet lehetett a barátaival is.

Ez is érdekelheti!

Körberajongják a szülei Siklósi Gergelyt Tapolcán

Rakoncátlankodó térde aggasztja Siklósi Gergely világbajnokot

– Az egyiküknek, Áronnak a főzés a hobbija, és én is elkezdtem ismerkedni a konyhatudományokkal. Egészséges és krea-tívabb, ha magamra főzök, meg persze másoknak is örömet tudok okozni az ételeimmel. Mindeközben a sport sem marad ki az életemből, kondiztam és sokat futottam. Augusztus elsején a Generali Night Run-on a félmaratont is lefutottam, ez volt a cél erre a szegényes versenyidőszakra – mondta, majd megjegyezte, maratonon nem akar indulni, mert az komolyabb felkészülést igényel, sőt, a heti futásait is 5–11 kilométer közé csökkenti, mivel már a vívásé a főszerep.

Mostanában már nem édesanyja van a konyhában, hanem Gergely © Czerkl Gábor

– A versenymentes időszakban is heti egy-két alkalommal találkoztam az edzőmmel, Dancsházy-Nagy Tamással, akivel már elkezdtük a felkészülést, és reménykedünk, hogy a járványhelyzet lehetővé teszi, hogy novemberben már nemzetközi versenyeken is indulhatok – mondta Siklósi Gergely.

Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors