Botrány: Egymásnak esett Sidi Péter és Péni István a sportlövők országos bajnokságán

Botrányos körülmények között fejeződött be a sportlövők országos bajnoksága: két, olimpiai kvótával bíró versenyző, Sidi Péter és Péni István egymásnak esett a döntő alatt.
Botrányos körülmények között fejeződött be a sportlövők országos bajnoksága: két, olimpiai kvótával bíró versenyző, Sidi Péter és Péni István egymásnak esett a döntő alatt.

A nem mindennapi balhé azután pattant ki, hogy Péni óvást jelentett be Sidi ellen, mert szerinte vetélytársa szabálytalan fegyverrel próbált előnyhöz jutni a 3x40 lövéses számban. A sportág berkeiben nem titok, hogy a két fantasztikus sportoló nem szíveli egymást, de arra senki sem számított, hogy az egyik fél annyira elragadtatja magát, hogy a becsületsértés határát súrolta szitkozódásával.

A versenyen – amelyet egyébként a nevető harmadik, Pekler Zalán nyerte, a második Péni és Sidi előtt – Sidi állítólag vulgáris szójátékkal pénisznek nevezte riválisát.

A kedélyek nem nyugodnak: Sidi közösségi oldalán megjelent egy állítólagos Horváth nevű ember (Sidi kommentjéből derül ki) írása „Júdás ezüstje a magyar nemzeti bajnokságon” címmel.

A „cikk” szerint Péni azok után óvott, és teremtett káoszt a fináléban, hogy nyilvánvalóvá vált, nem tudja megnyerni az aranyérmet. A bejegyzésben kellemetlen, ellenszenves versenyzőnek nevezik Pénit, aki nem szívesen látott vendég a nemzetközi lőtereken.

Péni a bejegyzés olvasását követően kijelentette: a bíróságra is elmegy, hogy igazolja, már hosszú ideje célpontja Sidi Péternek.

Nagy György, a szövetség elnöke is megelégelte a két sportember civódását, megpróbálta békíteni a feleket. Sikertelenül. Nagy György ezután elnöki figyelmeztetésben részesítette Sidit, és felszólította, haladéktalanul távolítsa el az angol és magyar nyelvű, valótlanságokat tartalmazó be­jegyzést.

Ez is érdekelheti!

Micsoda sztori! A magyar apa és lánya is a tokiói olimpiára készül

Nem ízlett neki a pizza, ezért a budapesti férfi mellkason lőtte a pincért és kifosztotta a kasszát

Természetesen megkerestük az érintett feleket. Péni István nem nyilatkozott, a szövetséggel egyezett meg erről, Sidi viszont kijelentette, a kommentet törli, de a saját oldalán található véleményét fenntartja, még akkor is, ha ezért fegyelmi eljárást indítanak ellene.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors