Sok mindenről lemondott Szoboszlai Dominik, hogy ő legyen az első magyar focista, aki angol bajnoki címet nyer. Többek között kedvenc ételéről, a zúzapörköltről...
Sporttörténelmet írt és első magyarként Premier League-bajnok lett a Liverpoollal Szoboszlai Dominik. A 24 éves focista sok mindenről lemondott, hogy elérje ezt. Többek között kedvenc ételéről, a zúzapörköltről is. És bár még több mérkőzés is vár rá a következő hetekben, megérdemli, hogy elfogyasszon belőle egy jó nagy tányérral! A Mindmegette pedig megírta, mi a titka a jó zúzapörköltnek, ha így készíted el, krémes és lágy lesz.
Sporttörténelmet írt és első magyarként Premier League-bajnok lett a Liverpoollal Szoboszlai Dominik Fotó: Getty Images
Hozzávalók:
50 dkg csirkezúza
3 fej vöröshagyma (kisebb)
5 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
só, bors, pirospaprika
füstölt pirospaprika
csípős pirospaprika
1 db paradicsom
1 db paprika
2 ek. zsír
10 dkg kolozsvári szalonna
Elkészítés:
A csirkezúzát megtisztítjuk, majd a vékony részénél kettévágjuk. Ha ezzel elkészültünk, megmossuk, és hagyjuk lecsepegni.
A pörkölthöz a zöldségeket megpucoljuk és felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk.
Kevés zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd ha aranybarnára pirult, a hagymát is hozzáadjuk. Ha üvegessé vált a hagyma, jöhet a só, a bors, az őrölt fűszerkömény, a paradicsom, a paprika, majd 4-5 perc után a zúza is.
Picit megpirítjuk a belsőséget, aztán sózzuk, borsozzuk. Miután kifehéredett, felöntjük egy kevés vízzel, majd megszórjuk a csípős, a füstölt és a csemegepaprikával.
Fedő alatt, közepes lángon 1,5-2 óra alatt néha megkeverve, és ha kell, a vizet pótolva készre főzzük. Nagyjából 15 perccel a vége előtt a fokhagymát is hozzáadjuk. Tarhonyával tálaljuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.