BAKANCSLISTA

Valóra válik egy álma: útnak indult a foci-Eb magyar meccsére az ALS betegséggel küzdő Dezső

MM

Létrehozva: 2024.06.21.

Sikerült az összefogás, elindult kísérőivel Stuttgartba a gyógyíthatatlan beteg futballszurkoló. Szalai Dezső vasárnap a helyszínen drukkol a magyar válogatottnak és kedvencének, Gazdag Dánielnek.

Barátai társaságában elindult Stuttgartba az a magyar futballszurkoló, Szalai Dezső, aki tavaly sikeres étteremtulajdonosként szembesült a sokkoló diagnózissal: gyógyíthatatlan ALS betegség támadta meg a szervezetét. 

MIR_6216
Vasárnap már Szalai Dezső is a helyszínen szurkolhat a magyar válogatott Eb-meccsén          Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet

Pedig Dezső pár éve még azzal szerepelt nálunk, hogy közkedvelt kajáldájában, a Kanálgépben kedvenc csapata, a Honvéd akkori sztárja, Davide Lanzafame ihlette (és persze összeállította) hamburgert árult. Félig-meddig most is a kispestiekhez kapcsolódott a nagy vágya: betegsége ellenére ott akar lenni vasárnap Stuttgartban, a magyar-skót meccsen, amelyen eldőlhet, hogy a mieink továbbjutnak-e az Európa-bajnokság A csoportjából, és annak örülne a legjobban, ha ezen a meccsen látná gólt szerezni Gazdag Dánielt.

"Szalai Dezső vagyok, és ezt a posztot nem írom, hanem diktálom. Azért diktálom, mert noha kurvajó életem volt 49 évig, másfél éve ez megváltozott. ALS-t diagnosztizáltak nálam, ami rohadt egy betegség, mostanában sokat hallhattatok róla. Azt csinálja az emberrel, hogy az izmai elkezdenek nem működni, ami először a mozgást, aztán a légzést is igencsak megnehezíti. Ez a helyzet, ebből próbálom kihozni a legtöbbet és 

lenne két kívánságom: a második, hogy meggyógyuljak, az első viszont az, hogy Gazdag Dani lőjön az EB-n egy olyan gólt a skótoknak, mint anno a felcsútiaknak és ezt láthassam élőben

- olvasható a 2016-os Eb-re mé egészségesen kiutazott Dezső oldalán, aki most amondó: a foci élteti, noha a lélegeztetőgép tartja életben.

A "Foci éltet" elnevezésű Facebook-oldaláról kiderült, kisbuszukban ma elindultak Dezsőék a német városba.

Az 50 éves, gyerekkora óta Honvéd-rajongó Szalai Dezső legutóbb - több hónap szünet után - májusban járt a Bozsik Arénában, a Vasas elleni NB II-es rangadón, most pedig már a stuttgarti MHPArena felé tart.

Az 5 naposra tervezett, az átlagosnál sokkal költségesebb túra azok után jöhetett létre, hogy összefogtak Dezső álma megvalósításáért a barátai. A teljesség igénye nélkül: a Honvéd például az ott nevelkedett Szalai Ádám aláírásával ellátott labdát árverezett el az "Összefogás Dezsőért Alapítvány" javára, de a szurkolótársai is utaltak, illetve szerveztek jótékonysági aukciót (a régi Bozsik Stadion kandeláberéből elmentett egyik lámpára lehetett licitálni). Utoljára a neki és kísérőinek szükséges meccsjegyekhez is hozzájutottak, így ma elindulhatott a csapat Stuttgartba.

Hajrá, magyarok, hajrá, Dezső!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek