VISSZATÉRÉS

"Javulni kell az olimpiáig" - Milák Kristóf újra a régi a világbajnok legenda szerint

Létrehozva: 2024.06.21.

Pályafutása hatodik Eb-aranyérmét szerezte meg 100 pillangón Milák Kristóf, a belgrádi úszó Európa-bajnokságon. Hargitay András korábbi kapitány szerint a sportoló végleg bebizonyította, kár volt őt temetni.

Hosszú hónapok kétségei, hányattatásai, több furcsa eltűnése és edzőcseréje után Milák Kristóf 100 pillangón öldöklő csatát vívott Kós Huberttel, a magyar úszósport kiválóságával. az olimpiai bajnok végül 14 század különbséggel nyert a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.

Egy aranyérmet teljesen felesleges megmagyarázni 

- mondta a Borsnak Hargitay András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok legenda, korábbi szövetségi kapitány - Hogy a korábban lábra kapott híresztelések igazak-e, melyek szerint edzéseket hagyott ki, nem tudom, de a formája biztató, hiszen látnivaló, úgymond ismét van teste az úszáshoz.

Milák Kristóf a Virth-csapattal együtt készül az olimpiára a tenerifei edzőtáborban
Fotó: Szabó Miklós /   Nemzeti Sport

A Honvéd olimpiai, világ- és Európa-bajnoka az utolsó öt méteren még a lengyel Jakub Majerski mögött pillangózott, a végén viszont Kóssal harcolt az első helyért, és végül sóhajtásnyi különbséggel előbb csapott a falra ifjú magyar riválisánál.

- A párizsi olimpiáig persze lesz még mit javulnia, de már maga az is pozitívum, hogy megmutatta magát Európának, és a látottak alapján helyes úton jár. Teljesen mindegy, hogy 100 vagy 200 pillangón, de azt kívánom magunknak: hozzon egy első helyet a francia fővárosból.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek