RÁK

"Megszoktam a halált" - gyilkos kórral harcol a világhírű fociedző

(s)

Létrehozva: 2024.06.22.

Folytatja szívós küzdelmét a prosztatarákjával a 72 éves holland labdarúgó-szakember, Louis van Gaal. A korábbi szövetségi kapitányt megedzették élete során a családi tragédiák.

Évek óta harcol a gyilkos kórral Louis van Gaal holland fociedző, akinél 2021-ben diagnosztizáltak prosztatarákot. Az 2022-es vb-n még a holland válogatottat irányító szakember a Daily Mail-nek elmondta, „csoda” lenne, ha valaha is elmenne újra egyedül a WC-re.
- Alig több, mint három éve élek együtt a betegséggel, sugárzással, hormoninjekciókkal, műtétekkel, katéterekkel és vizeletzacskókkal. Hihetetlen, de bírom, még a legutóbbi, a 2022-es katari világbajnokságot is képes voltam levezényelni 

– mondja a szakember.

Van Gaal tavaly augusztusban múlt 72 éves Fotó: AFP


A tréner elmondta, ha lefoglalja magát, az segít a kór elleni harcban. Elengedhetetlen, hogy az ember megvalósítandó célt tűzzön maga elé. A kérdésre, a betegség megváltoztatta-e az életszemléletét, ezt válaszolja: „Nem nagyon.” 

Családi története szívszorító. Kilencen voltak testvérek, Van Gaal a legkisebb, és a többiek már elhunytak. Édesapja mindössze 53 esztendősen meghalt, Van Gaal első felesége pedig 39 esztendősen távozott az élők sorából.

Megszoktam a halált. A halál az élet része, meg lehet barátkozni vele 

– vallja a szaktekintély, aki továbbra sem vonult vissza, az Ajax tanácsadója. Jelenleg a Mindig pozitív című dokumentumfilmhez forgat a Spanyol Nemzeti Rákkutató Központ igazgatójával, Maria Blascóval közösen, az alkotás az onkológiai kutatások támogatását szolgálja.


A foci-Eb szombati napjának programja:
15:00: Grúzia-Csehország 
18:00: Törökország-Portugália
21:00: Belgium-Románia
 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek