Európa-bajnokság

Marco Rossi nem kertelt, így várja a Svájc elleni Eb-meccset

Létrehozva: 2024.06.14.

Marco Rossi már nem töri a fejét a kezdőcsapaton. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának nincs dillemmája a Svájc elleni meccs előtt.

A magyar válogatott szombaton Svájc ellen mutatkozik be az Európa-bajnokságon. A mérkőzést megelőző pénteki sajtótájékoztatón Marco Rossi nem kertelt, a Bors kérdésére elárulta, már megálmodta a kezdőcsapatot.

Gulácsi Péter (balra) szerint Marco Rossira úgy számíthatnak, mintha az apjuk lenne
Marco Rossi (jobbra) a második Eb-n vezeti a magyar csapatot Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Nincs semmilyen dilemmám- felelte Rossi. - Svájcnak nagyon sok erőssége van. Kemény csapat, szilárd védekezéssel. Komoly minőséget képviselnek a középpályán is, ezért csapatként kell játszanunk".

Rossi elárulta, nem a szerencsének köszönhetően jutottak el az Eb-re.

„Azt mondtam a fiúknak, hogy a magabiztosság egyre növekszik, napról napra növekedett, ahogy elkezdtük a közös munkát. A kemény munkával ez csak tovább nőtt, és én bízom bennük. Hogy mi történik holnap, azt nem tudom, de majd a pályán megtapasztaljuk az érzelmeket. Az előző Eb-n is ott voltunk, jól játszottunk, de nem jutottunk tovább. Majd meglátjuk, most mi történik. Nem véletlenül vagyunk itt, a pályán mutatott játékunk miatt sikerült. Szeretnénk főszereplői lenni az Eb-nek, és örömet akarunk szerezni a szurkolóinknak".

Zárásként hozzátette, fontos, hogy a magyar játékosok végig megőrizzék a koncentrációt.

A játékosaim érzik a nyomást, hiszen az Eb-t az egész világon nézni fogják. Nem barátságos meccsekről van szó. Fontos megőrizni a koncentrációt és tudni kell, hogy mire készülünk, mire kell figyelnünk. Amikor meg ott vagyunk a pályán, mindent bele kell adnunk.

 „Mennyire fontos a forma? Mindig figyelembe vesszük az összeállításnál, hogy ki lesz az ellenfél. Megpróbálunk olyan játékosokat pályára küldeni, akik képesek tökéletesen védekezni és helyzeteket kialakítani. De az ellenfelek kvalitásait sosem hagyhatjuk figyelmen kívül".

Rossi előtt Bolla Bendegúz is megosztotta a várakozását a sajtóval.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek