Sport

Modricot a sírás kerülgette, az olaszok után megkínozta az UEFA is

LL

Létrehozva: 2024.06.25.

Luka Modricot véreres szemekkel, elgyötörten is fotózásra kötelezték. Mennyből a pokolba jutott, egyetlen szempillantás alatt.

A ráadás utolsó percében egyenlítő Mattia Zaccagni volt a hétfői horvát-olasz meccs (1-1) főszerepője, de a tragikus hőse mindenképpen Luka Modric. A pályafutása végéhez közelítő, veterán futballsztár megtette a magáét, hiszen a kihagyott 11-ese utáni percben (55.) akcióból belőtte a vezető gólt Gianluigi Donnarummának. Ezzel minden idők legidősebb (38 éves és 289 napos) gólszerzőjévé vált az Európa-bajnokságok történetében, de ami ennél sokkal fontosabb volt számára: egészen a 98. percig úgy tűnt, az győzelmet és nyolcaddöntőbe jutást ér a horvát válogatottnak. Aztán a 80. percben lecserélték, így végül a kispadnál élte át a poklot.

Luka Modric (jobbra) teljesen összetört a 98. percben lőtt olasz egyenlítő gól után
Luka Modric (jobbra) teljesen összetört a 98. percben lőtt olasz egyenlítő gól után        Fotó: AFP

A 178-szoros válogatott Modric teljesen összetörve, a sírással küszködve búcsúzott a pályán a közönségtől és minden bizonnyal az Eb-szerepléstől is (a horvátoknak így csak nagyon halvány esélyük maradt csak a továbbjutásra). Erre az olaszok elleni, vereséggel felérő iksz után az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyilván jó szándékkal, de mégiscsak kínozta azzal, hogy még egy kötelező fotóhoz is oda kellett állnia, mint a meccs legjobbja. Modric elgyötört arckifejezésére és a véreres szemeire van írva, mennyi kedve volt ehhez a történtek után:

Pedig nem sokkal korábban még a mennyekben érezhette magát a vezető gólja után:

A sajtótájékoztatón aztán egy olasz újságíró vigasztalta, méltatta az egész, csodálatos pályafutását, ami láthatóan nagyon jólesett Modricnak.

A labdarúgás nagyon kegyetlen tud lenni. 

– mondta Luka Modric.

– Szeretnék örökké focizni, de tudjuk, hogy ez lehetetlen. Egy napon bejelentem a visszavonulásomat az aktív sporttól, de még nem tudom, ez mikor lesz. Egyelőre nem hagyom abba, egy darabig még játszom. De nem tudom, meddigfogalmazott.

Modric dühösen kritizálta a holland játékvezetőt, Danny Makkelie-t, aki előzőleg a német-magyar (2-0) csoportmeccsen ítélt többször is botrányosan rosszul a mieink rovására.

– Nem érdemeltük meg ezt a gólt az utolsó pillanatban. Nem tudom, hogy a játékvezető milyen alapon döntött úgy, hogy ilyen sokat hosszabbít. Nem értem, hogy jött ki ez a 8 perc – dohogott a Real Madrid sztárja, aki szerint "a futball istene nem mindig irgalmas".

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek