SZEMTANÚ

„Zoliék ügyesen bántak a labdával" - Frenreisz Károly utazik az Eb-re, és a testvéreiről mesélt

Szabó Sándor

Létrehozva: 2024.06.10.

Két helyszínen, Kölnben és Stuttgartban lesz szemtanúja futballválogatottunk három Európa-bajnoki csoportmeccsének Frenreisz Károly, a Metró és Skorpió örökbecsű zenésze.

A remek zenész, Frenreisz Károly futballszeretete közismert, így abban sincs meglepő, hogy német feleségével, Anjával csütörtökön kocsiba ül, és mindhárom magyar csoportmeccset élőben tekinti meg az Eb-n.

Frenreisz Karoly-04
Frenreisz Károly a helyszínen szurkol majd a magyar válogatottnak Fotó: Németh András Péter

- Odakint a barátainknál szállunk meg – újságolja a Borsnak Károly. - Ha a Svájc elleni szombati bemutatkozásunk jól sikerül, lendületbe jöhet a jól összeszokott együttesünk, és ebben az esetben továbbjuthatunk a legjobb 16 közé.

Élénken él emlékezetében az angolok elleni 4-0-s Nemzetek Ligája-diadalunk, és a németek elleni 2-2-s döntetlenünk a legutóbbi Eb-n; e két eredményt azóta is unikumnak nevezi.

- Jó lenne, ha Toni Kroosékat ugyanolyan szoros meccsre kényszerítenénk, amint tettük azt három éve a müncheni Olimpiai-stadionban. Pár perc hiányzott a világszenzációhoz, de Leon Goretzka a hajrában egyenlített, ezért szereztünk „csak” egy pontot a hazaiak ellen.

Úgy véli, a legutóbbi vb-n alaposan leszerepelt Nationalelf jobban kitesz magáért, bár a mai élfutballban elég gyakran előfordul, hogy jelentős különbségű győzelmet hirtelen meglepő vereség követ. A 77 éves zenész meghatottan emlékezik a balatonszemesi szép napokra, amikor két megboldogult bátyja, Latinovits Zoltán és Bujtor István társaságában remek kispályás meccseket vívtak.

Zoliék ügyesen bántak a labdával, még a kosárlabda-pályán is megállták a helyüket. Mindhárman Fradi-drukkerek voltunk, illetve jómagam még ma is a zöld-fehéreknek szurkolok. Első Üllői úti emlékem igencsak korai, kétéves koromban az édesapám vállán ültem a stadion B-közepén. 

Károly a későbbiek során a Fradi edzőpályáján rendszeresen futballozott a barátaival, és többször csatlakozott hozzájuk a néhai Szőke István, aki a románoknak azt az emlékezetes Eb-ráadásmeccses győztes gólt lőtte Belgrádban 1972-ben (2-1). 

- Pisti többször megjegyezte a fejlődésemet látva, szerinte biztosan többre vittem volna a zöld gyepen labdarúgóként, mint basszusgitárosként...

Az A-CSOPORT MENETRENDJE 

JÚNIUS 14., PÉNTEK

21.00, München: Németország–Skócia

JÚNIUS 15., SZOMBAT

15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc

JÚNIUS 19., SZERDA

18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG

21.00, Köln: Skócia–Svájc 

JÚNIUS 23., VASÁRNAP

21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG

21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek