Leleplezés

Durva vádak: így trükközhetett a "pénzéhes" David Beckham

Bors

Létrehozva: 2024.06.16.

A sportoló nagyon ügyelt rá, hogy a lehető legtöbb pénz maradjon a zsebében.

David Beckham „a pénz megszállottjaként” évekig elkerülte az adófizetést - állítja a neves író, Tom Bower. A népszerű sportoló számos taktikát alkalmazhatott az adófizetésének minimalizálására. Az oknyomozó újságíró szerint a focista rendszeresen tanácsot kért tőle a törvényes, de etikailag vitatható lehetőségeket illetően.

David Beckham, Victoria Beckham
Szorul a hurok? (Fotó: AFP)

Miután Beckham lenyűgöző teljesítményt nyújtott a Manchester Unitedben, 2003-ban szerződést kötött a Real Madriddal. Ezután a leleplező hírek szerint Beckham nem fizetett adót a Nagy-Britannián kívül szerzett jövedelme után - írja a Mirror. Miközben a Real Madridban játszott, Beckham körülbelül 16 millió fontot ( több mint 7.500.000.000 forint) keresett évente.

Az oknyomozó újságíró megdöbbentő vádakat fogalmazott meg az általa pénzéhesnek nevezett futballistával szemben új könyvében. Mint azt tudni lehet, David Beckham évek óta vágyik lovagi kitüntetésre, és ugyan 2021-ben már szóba került a neve a lovaggá ütésre esélyesek között, ám adócsalási botránya miatt elesett a rangos megtiszteltetéstől. 

A zseniális az volt, hogy senki sem vette észre Nagy-Britanniában, hogy Beckham adóügyi számkivetetté vált

- nyilatkozta Bower. Mint kifejtette, amikor Beckham a Real Madridhoz szerződött, és ezzel nem rezidenssé vált az Egyesült Királyságban, az lehetővé tette számára, hogy ne fizessen brit adót a Nagy-Britannián kívül szerzett jövedelme után. Emellett mindig csak legfeljebb 90 napot tartózkodhatott az Egyesült Királyságban, így megtarthatta nem rezidens státuszát, és még a munkáit is ennek megfelelően alakította.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek