Gyógyulóban

Kitépte magából az infúziót, így érzi magát most a magyar focilegenda

Szabó Sándor

Létrehozva: 2024.05.26.

Bár további orvosi konzíliumok várnak rá, de székesfehérvári műtétjét követően otthon lábadozik Szabó József, a Videoton egykori labdarúgója.

A 68 éves Szabó József, Székesfehérvár Pro Urbe-díjasa elárulta a Borsnak: bélfájdalmak gyötörték, képtelen volt étkezni, nem volt széklete, hányingere viszont annál inkább.

Szabó József
Szabó József orvosi segítségre szorult  Fotó: Dömötör Csaba

Amikor már jelentős volt a baj, elmentem a háziorvosomhoz, aki azonnal a fehérvári kórház sürgősségi osztályára parancsolt – nyilatkozta az 1984-1985-ös UEFA Kupa-idény gólkirálya, a Videotonnal ezüstérmes támadó. – Délután kettőtől este tizenegyig vizsgáltak, majd vastagbél-daganattal megműtöttek.

Szabót az intenzív osztályon mélyaltatásban tartották, lapunknak elárulta, ébredése után rémálmokkal küzdött, még az infúziót is kitépte magából. 

– Két hétig voltam kórházban, már itthon gyógyulok. Módjával ehetek, jobban vagyok, meccsen is jártam, nagyon jól éreztem magam a Fehérvár-Diósgyőr mérkőzésen.

 Elújságolta, leginkább akkor derült jókedvre, amikor a kórházban meglátogatta őt kilencéves fiúunokája, Krisztián.

– A leánytestvérével, Vandával együtt nagyon ügyesek. Krisztián az iskolai atlétikai versenyen futásban és kislabdadobásban aranyérmeket nyert, azokat odatette az ágyamra. Amúgy a csepeli Halászi Focisuli nebulójaként nemrég kapott különdíjat. 

A tehetséges unoka fejlődéséhez nagyban hozzájárul a nagypapával vívott számos otthoni mérkőzése.

Lakásom nappalijában minipályát alakítottunk ki, két-két fotel a kapu, és érdekes módon mindig Krisztián nyer. Ilyenkor a lakásomban őrzött, harmincnál több korábbi serlegem és kupám veszélyben van, mert rendre elvisz belőlük egyet-egyet, így emlékezik arra, hogy legyőzte a nagypapáját 

– mesélte Szabó József, aki 1984-ben gólkirályi címet nyert az NB I-ben, egy évvel később pedig a Videotonnal bejutott az UEFA Kupa döntőjébe, ahol a Real Madriddal szemben a második helyen zárt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek