HIBA

Az ellenfelek is meglepődtek, váratlan döntést hozott az olimpiák magyar sztárja

Szabó Sándor

Létrehozva: 2024.05.15.

A kajakozó Kozák Danuta általános meglepetésre nem indult el Szegeden a kajakosok Világkupáján. Döntését a dánok magyar mestere sem érti.

Nem a magyar lányok voltak a főszereplői a kajak kettesek 500 m-es fináléjának a szegedi Világ Kupán. A drámai hajrában a dán Emma Jörgensen és Frederikke Mathiessen alkotta duó centikkel kapott ki az öt olimpiát nyert, tíz vb-aranyérmet szerzett új-zélandi Lisa Carringtontól, illetve párjától, Alicia Hoskintól.

Kozák Danuta eddig három olimpián hat aranyat nyert

A dánok magyar szövetségi kapitánya, a kajakosként ötszörös világbajnok Bakó Zoltán nem rejti véka alá: a párizsi olimpián a kettesek versenye Carringtonék, illetve Jörgensenék párharcáról szól majd. Erre persze megjegyezzük, no és megfeledkezik a Kozák Danuta, Csipes Tamara egységről? Nos, Bakó – aki a múltban egyszer pályázott a magyar szövetségi kapitányi tisztségre, de veszített - meglepetésének és egyet nem értésének adott hangot.

Arról értesültem, hogy Kozákék Szolnokon fölényesen nyerték a magyar válogatót, viszont Szegedre nem jöttek, helyette inkább Szolnokon edzettek. Kozák két és fél év után találkozhatott volna a világ legjobbjaival, de nem tette. Ez könnyelműség vagy inkább edzői hiba volt. De hát ők tudják, mit miért cselekednek.

Bakó kiemelte, Carringtonnal mindenkinek meggyűlik majd a baja a párizsi játékokon.

- A tavalyi dortmundi vb-n ugyan legyőztük őt, ami óriási jelentőségű, hiszen igazolás arra, hogy helyes úton járunk. Carringtont az új-zélandi szövetség népes, képzett személyzettel veszi körül, ezzel szemben mi a dániai helyzet? Elvétve kapok a lányok mellé egy hozzáértő terapeutát. Amikor egy korábbi versenyen Szegeden versenyeztünk, egy magyar specialistát kellett bérelnem... De hogy Carrington sem sebezhetetlen, azt jelzi, hogy vasárnap Szegeden az egyéni 500-as távot elveszítette honfitársnőjével szemben.

Bakó elmesélte, Szeged előtt Floridában edzőtáboroztak, majd Dániában Emma Jörgensen vállsérülést szenvedett, a fájó testrészéből úgy kellett a leszívni a folyadékot. A vizes tréningeket két hétig mellőzte, ahelyett futott, részt vett a koppenhágai félmaratoni viadalon is. A magyar szakember Jörgensen társát, Mathiesent „gyilkos gondolkodású” versenyzőnek titulálta, aki ideális tolóerő a csónak hátsó beülőjében.

Jörgensen korábban szobafestőként kereste kenyerét, de rábeszélésemre azzal felhagyott, elvégzett egy sportinstruktori tanfolyamot. Különféle kluboknak dolgozik, bár hobbiból néha kipofoz egy-két lakást is 

- tette hozzá Bakó, akinek hétéves unokája cselgáncsozik, a másik, a 14 éves fiú Szegeden vízilabdázó.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek