MEGY VAGY MARAD?

"Erről ne kérdezzétek!" – Dárdai Pált nem engedték beszélni a jövőjéről

LL

Létrehozva: 2024.05.17.

Nincs vége a tárgyalásoknak, Dárdainak hallgatnia kellett. A Hertha-szurkolók morognak és reménykednek: talán mégis maradhat a magyar edző?

A szezon utolsó meccse előtt az utolsó sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire Dárdai Pál. Legalábbis azokra, amelyeket feltehettek neki, az eseményt moderáló kommunikációs Hertha-munkatárs ugyanis a felvezetőjében azt kérte, kerüljék a szerződésével kapcsolatos témákat.

Dárdai Pált nem kérdezhették a hogyan továbbról: mégsem dőlt el, hogy leváltják?
Dárdai Pált nem kérdezhették a hogyan továbbról: mégsem dőlt el, hogy leváltják?         Fotó: herthabsc.de

Dárdai megállapodása lejár, és a német lapok hetek óta nyílt titokként kezelik, hogy a Hertha vezetői új edzőt szerződtetnek a helyére. Más kérdés, hogy ezt eddig egyedül maga a magyar klublegenda mondta ki (a múlt heti, Kaiserslautern elleni 3-1-es győzelem után beszélt arról, hogy harmadszor is távozik a klubja kispadjáról). 

A főnökei viszont ezt még nem tették hivatalossá, és most is úgy tűnt: egyelőre semmi sem biztos ebben az ügyben.

– A múlt héten megbeszéléseket folytattak Dárdai Pállal, amelyek ezen a héten is folytatódnak. Amíg a klubon belül ezek nem zárulnak le, nem akarunk és nem is fogunk megnyilvánulni, és a sajtótájékoztatónkon erről ne kérdezzetek – hangzott el.

Miközben a német másodosztályú klub YouTube-csatornáján Dárdai válaszolt az engedélyezett kérdésekre, a kommentelő szurkolók közül többen is foglalkoztak ezzel a furcsa közjátékkal, és azzal, hogy Benjamin Weber sportigazgató a szokásával ellentétben nem volt jelen a sajtóeseményen.

"Furcsa, hogy Benny nincs ott. Ez tiszteletlenség Pállal szemben!";

"Folytatódnak a tárgyalások Dárdaival, ez talán reményre ad okot";

"Ha most megy is, télen már úgyis megint ő lesz az edző" – írták többek között a Hertha-drukkerek, akiknek a többsége Dárdai-szimpatizáns.

Dárdai Pál közben elmondta: a szezon elejétől hangoztatta, hogy teljesen újjáalakított csapatától irreális elvárás lenne a visszajutás, az átmeneti évvel alapvetően elégedett – az pedig a vezetők dolga, hogy ők hogyan értékelik a munkájukat.

– A hatodik helyet el akartuk érni, de azt hiszem, ez már nem fog összejönni. Ettől függetlenül nyerni akarunk Osnabrückben, lőni pár gólt és bebiztosítani Haris Tabakovic gólkirályi címét. Ez a cél – adta ki a jelszót Dárdai.

A 2. Bundesligában 33 forduló után 8. helyezett Hertha vasárnap 15.30-tól, a már kiesett, utolsó Osnabrück vendégeként játssza idei utolsó meccsét.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek