GYÁSZ

„Csodálatos ember volt" - elhunyt Gyurta Dániel nagy elődje

(s)

Létrehozva: 2024.05.23.

Gyászol a nemzetközi úszósport: a 200 mell olimpiai bajnoka, David Wilkie elhunyt. A britek világsztárja 70 éves volt.

A 70 éves korában elhunyt a skótok olimpiai bajnok úszója, David Wilkie, aki 1976-ban a montreali nyári játékokon a 200 méter mellen győzött, ilyen módon Gyurta Dániel kegendás elődjének számított. Közismert, a magyar sztár a 2012-s londoni olimpián győzött ebben a számban - írja az Origo. A legendás sportoló halálát a családja jelentette be, miután csendben, békében halt meg gyors lefolyású rákbetegség következtében.

Wilkie egykori, Kanadában elért ötkarikás sikere rendkívüli eredménynek számított, 22 évesen több, mint három másodperccel megdöntötte a szám világcsúcsát. A Srí Lanka-i születésű brit sztár mindössze egy hónappal az 1976-os olimpiai játékok után visszavonult. 1977-ben a Brit Birodalom Rendje Tagja címmel tüntették ki. Ő volt az egyetlen úszó, akinek egyszerre volt brit, amerikai, brit nemzetközösségi, Európa-, világ- és olimpiai bajnoki első helyezése. Visszavonulását követően beindította Pets’ Kitchen nevű, háziállatok élelmezésével foglalkozó vállalkozását. Fia, Adam Wilkie így nyilatkozott róla:

„Apám valóban csodálatos ember, apa és férj volt. Soha nem felejtem el életszeretetét, kedvességét és csodálatos humorát.”




 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek