Hiszti

Meddig tűrik még Ronaldo balhéit? Megszólalt a Fradi BL-hőse

Forgács Milán

Létrehozva: 2024.04.12.

Cristiano Ronaldo újfent nagy botrányt csinált az al-Nasszrben, könyöklés után kiállították az al-Hilal ellen, ezt követően egy pillanatig a játékvezető felé emelte az öklét. A korábbi magyar válogatott középpályás, Vincze Ottó szerint Ronaldót már frusztrálja, hogy nem tudja azt nyújtani, mint régen. De egy ekkora legenda felé így is tiszteletet kell tanúsítani.

Cristiano Ronaldo pályafutása utolsó éveit tölti, és egyre megosztóbb szereplővé válik a labdarúgásban. Az ötszörös aranylabdás legenda 39 évesen a szaúdi al-Nasszrben futballozik. Egyéni statisztikái nagyszerűek, idén a bajnokságban 29 gólnál és 10 gólpassznál tart. A csapata ebből viszont nem tud annyit profitálni, az élvonalban 12 ponttal elmarad a listavezető al-Hilaltól, az ázsiai Bajnokok Ligájából már búcsúzott és legutóbb a Szaúdi Szuperkupából is kiesett.

Al Hilal v Al Nassr - Saudi Super Cup
Cristiano Ronaldónál teljesen elszakadt a cérna az al-Hilal elleni csúcsrangadón Fotó: Anadolu via AFP

Az al-Hilal elleni elődöntőn a gyengén játszó Ronaldo a kiállítás sorsára jutott könyöklés miatt, ezt követően egy pillanatig az öklét emelte a játékvezető felé. A 39 éves futballista február végén az obszcén gólöröme miatt kapott eltiltást, és egyre könnyebben kihozzák az ellenfelek, a szurkolók és a játékvezetők a sodrából. A magyar futball és Ferencváros történetének első Bajnokok Ligája csoportmérkőzésén, a Grasshoppers ellen idegenben (0-3) duplázó, és ezzel hőssé váló Vincze Ottó szerint megértőbbnek kell lenni a portugál legendával szemben.

„A pályafutása olyan nyomot hagyott a világ labdarúgásában, hogy emiatt elfogultak is lehetünk vele, és meg kell védenünk. Ilyen karakterű, hozzáállású focista valószínűleg nem lesz még egy ilyen, mint ő. Élvezzük, amíg játszik és látjuk a pályán. Hiába tesz meg mindent azért, hogy minél tovább játsszon, valószínűleg már nem sokáig lesz aktív futballista” – nyilatkozta megkeresésünkre Vincze Ottó, aki ezután elárulta, mi okozhatja Ronaldóban a sok frusztrációt.

„Amikor igazán a csúcson volt, ilyen reakciókat nem láttunk tőle. Sokkal jobban elviselte a fájdalmat, a sunyiságot, a provokációt és minden energiájával a játékra koncentrált, kizárta a külsőségeket. Ma már ő is érzi, hogy nem ugyanazt tudja képviselni. Nem annyira gyors, robbanékony, eredményes már, ezért úgy van vele, hogy szeretné ugyanazt átélni, mint amit régen, amikor a csúcson volt, de már nem tudja. Ilyenkor az ember hamarabb lesz ingerültebb, érzékenyebb mindenre, úgy érzi, hogy a körülmények, a játékvezetők nem védik meg őt. Úgy gondolkodhat, hogy ő tesz szívességet a szaúdi ligának azért, hogy ott játszik, miközben ezért jól megfizetik.”

PC068668
Vincze Ottó szerint Ronaldónak sok frusztrációt okozhat, hogy már nem tud olyan magas szinten futballozni, mint régen Fotó: Pusztai Sándor

Ronaldo ugyan másfél éve nem játszik az európai topligákban, de természetesen a portugál válogatottba rendszeresen meghívót kap, az új szövetségi kapitány, Roberto Martínez is bízik benne. A tavalyi Európa-bajnoki selejtezőkön 10 góljával a csapat legeredményesebbje lett. Ellenben idén a portugál együttes nélküle 5-2-re kiütötte Svédországot, vele viszont 2-0-s vereséget szenvedett Szlovéniától. A Barcelonában, valamint Németországban és Svájcban is futballozó Vincze szerint Ronaldónak kétségkívül helye van a portugálok Eb-keretében, de az új generáció már készen áll a helyettesítésére.

„Katarban Fernando Santos (korábbi portugál szövetségi kapitány – a szerk.) méltatlan módon ültette le a padra. Ronaldónak elképesztően sokat köszönhet a portugál futball, mind erkölcsileg, mind szakmailag is. Viszont Bruno Fernandesékkal az élen megjött az új generáció, akik nagyon magas szinten teljesítenek az európai topbajnokságok legjobb csapataiban, és amíg Ronaldo a válogatottban van, addig nekik kell alkalmazkodniuk hozzá. Ő már nem fut annyit, a tizenegyest ő rúgja, a helyzeteket még ő szeretné értékesíteni, ő mozog be azokba a területebe, amikbe mondjuk Leaónak kéne, ezért ő inkább kiszorul a baloldalra. A mélységből érkező játékosok, mint Fernandes vagy Vitinha sem tudnak annyira szabadon mozogni, mint Ronaldo.”

„Sok függ attól, hogy Roberto Martínez szövetségi kapitány miben gondolkozik. Ha kell neki egy vezér, aki még tudja magával vinni a játékosokat, mindenképp kezdőként játszatja. Ha leül vele és elmondja neki, hogy ha nem is kezdőként, de már a puszta jelenlétével sokat tud segíteni, az is egy jó megoldás lehet, bár utóbbit nem hiszem, hogy elfogadná az ötszörös aranylabdás, annál nagyobb az egója, a becsvágya. A jelenlegi portugál válogatottnak a dinamikájába, a fejlődésébe már nem annyira szükséges Ronaldo, ellenben a hatékonysága azt mutatja, hogy eredményes.”

A portugál válogatott számára június 18-án kezdődik az Eb Csehország ellen. Június 22-én Törökország, június 26-án pedig Georgia (Grúzia) ellen játszik. 2016-ban nagy meglepetésre megnyerte a sorozatot, legutóbb viszont már Belgiummal szemben a nyolcaddöntőben búcsúzott.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175220_auto_resized.jpg
origo.hu

Ragyogó napsütés után felhőszakadás, jégeső jön

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27588_resized.jpg?avcount=1714455913
origo.hu

Egyre drámaibb világháborús helyzet: hadüzenetet küldött egy európai uniós NATO-ország az oroszoknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174760_auto_resized.png
metropol.hu

Komoly pénzt kaphatnak, Gulácsi Pétert még a nyáron eladhatják

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175051_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Brüsszelben valószínűleg jobban menne a gyűjtés” – így szúrt oda Dömötör Csaba a Momentumnak (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168326_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172790_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Ne szórakozz a fradistákkal, főleg ha a Ferencváros polgármestere vagy: szanaszét verték Baranyi új polgárpukkasztó szobrát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27589_resized.jpg?avcount=1714455913
origo.hu

Újabb drámai részletek a bőnyi késelésről: még az ajtó is véres volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166219_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173737_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg visszatér Angliába, hatalmas lépest tesz Katalinék felé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714455913
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/MbHK0r0Iv10062iITpLZRQ2dQRT746_U6zVBrViWQvc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.webp
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UOGmmHhUdtajb5dFldkuMQNaNJDRwpOwKX_ltGwUlMc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.webp
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja