ATYAI SZIGOR

Edzőtábor helyett suli: Dárdai Pál iskolába küldte a legkisebb fiát

LL

Létrehozva: 2024.01.09.

Dárdai Bence nem csak a sérülése miatt maradt Berlinben. Apja szerint iskolában a helye a 17 éves focistának.

Szombati edzőmeccse után (2-0 a harmadosztályú Aue ellen) spanyolországi edzőtáborba utazott a Hertha BSC labdarúgócsapata. Dárdai Pál vezetőedző ott a középső fia, Márton mellett újra számíthat a legidősebb fivérre, a szeptemberi sérüléséből felépült Palkóra – csakhogy öccsük, Dárdai Bence két okból is otthon maradt Berlinben.

Dárdai Pál nem csak edzőként szigorú: 17 éves fiának edzőtábor helyett iskolában a helye
Dárdai Pál nem csak edzőként szigorú: 17 éves fiának edzőtábor helyett iskolában a helye    /   Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A 17 éves, korosztályos Európa-bajnok támadó középpályás október végén szenvedett bokasérülést. A téli szünet után még mindig egyéni edzéseken vesz részt, de apja (és egyben edzője) szerint más oka is van az igazolt hiányzásnak:

– Bencének iskolába kell járnia – mondta Dárdai Pál.

A sztárklubokba csábított tehetséghez hasonlóan a csapat legjobbja, a másodosztályból is a német válogatottba követelt Fabian Reese sem utazott Alicantéba (a szélső koronavírusos fertőzés után lábadozik), mint ahogy hiányzik a sérült tartalékkapus, Robert Kwasigroch, valamint a három átadólistára került kerettag, Myziane Maolida, Kelian Nsona és Anderson Lucoqui is.

Dárdai Pál egyébként új hadrenddel (az eddigi 4-4-2 helyett 5-3-2-es taktikai felállással) készül a tavaszi szezonra, hogy a csapata kiszámíthatatlanabb legyen az ellenfelek számára.

– Stabil őszt produkáltunk a négyvédős rendszerrel, de az ősz végére kicsit kiismertek minket az ellenfeleink. Hiába, ott is intelligens emberek dolgoznak. Ezért most rugalmasabbnak, kiszámíthatatlanabbnak kell lennünk, hogy a riválisoknak megint nehezebb dolguk legyen – mondta a magyar tréner.

A német másodosztályban egyelőre (17 forduló után) hetedik Hertha az edzőtáborban legközelebb szerdán gyakorol a belga Mechelen elleni mérkőzésen, majd szombaton a skót Rangers lesz az ellenfél. A 2024-es tétmeccsek sora január 21-én kezdődik, akkor a negyedik Fortuna Düsseldorf érkezik Berlinbe.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek