Hiány

Cserben hagyja a Liverpool Szoboszlait, nagy a baj a csapatnál

lm

Létrehozva: 2023.08.15.

Égető szüksége lenne a Liverpoolnak egy védekező középpályásra, ám a rivális Chelsea kétszer keményen keresztbe tett a csapatnak, ugyanis Moises Caicedót és Roméo Laviát is elhappolta az orruk elől.

A Liverpool ezen a nyáron gyakorlatilag teljesen kicserélte a középpályáját. Arthur, Alex Oxlade-Chamberlin, Fabinho, Fabio Carvalho, James Milner, Jordan Henderson és Naby Keita távozott, Harvey Elliott és Curtis Jones maradt, Alexis Mac Allister és Szoboszlai Dominik pedig érkezett. Egy kulcspozíció azonban továbbra is betöltetlen, védekező középpályás továbbra sem áll Jürgen Klopp vezetőedző rendelkezésére.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik és Alexis Mac Allister mellett egy védekező középpályásra is szüksége lenne a Liverpoolnak Fotó: Ian Walton

A Liverpoolnak két jelöltje volt a poszt betöltésére, mindketten ismerik az angol élvonalat. A Brighton szűrője, Moises Caicedo rendkívül közel állt a 19-szeres angol bajnokhoz, a két klub megegyezett egy 115 millió font (51 milliárd forint) körüli vételárról, a Liverpool már az orvosi vizsgálat időpontját is kitűzte. Az ecuadori középpályás azonban elutasította a Poolt, ő ugyanis mindenképpen a rivális Chelseahez szeretett volna igazolni. A kék mezes klub lépett, és az utolsó pillanatban 116 millió fontért (52 milliárd forint) elhappolta Szoboszlaiék orra elől a 21 éves játékost.

A másik kiszemelt a Manchester City-nél nevelkedett Roméo Lavia, aki tavaly nyáron igazolt a Southamptonhoz. Bár az együttessel kiesett a tavalyi szezonban, teljesítményével számos topklub figyelmét felkeltette, a Liverpool már hosszú idő óta kacérkodik a leigazolásával, a Southampton viszont eddig minden ajánlatát visszadobta, ugyanis szeretne legalább 50 millió fontot (22 milliárd forint) kapni a 19 éves játékosért. A Chelsea ismét közbelépett, és megegyezett a játékossal, valamint a klubbal is hamarosan dűlőre jut, az 50 millió font (22 milliárd forint) mellé különböző bónuszokat is beilleszt majd az együttes.

Szoboszlai és Mac Allister így továbbra is szűrő nélkül marad, ami hatással van csapat játékára. A Chelsea ellen Mac Allister játszott a védelem előtt, ráadásul egészen jól, ám neki nem ez az eredeti pozíciója, Cody Gakpo pedig pocsék teljesítménnyel rukkolt elő a hátravontabb szerepkörben. Szoboszlainak a hiány miatt jobban ki kell vennie a részét a labdaszerzésekből és az ütközésekből, emiatt kevesebb lehetősége marad a támadásépítésnél, ami a fő profilja. A Liverpool most Aurélien Tchouaméninél próbálkozik, a Real Madridról azonban nehezen elképzelhető, hogy megválna a kulcsemberétől.

A Liverpool ezen a héten a Bournemouth ellen játszik augusztus 19-én, szombaton, a 19-szeres angol bajnok vélhetően továbbra is igazi védekező középpályás nélkül fog pályára lépni.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek