Konferencia-liga

"A múlt héten mélyre löktük magunkat" - nem kertelt a Fradi új edzője

CHI

Létrehozva: 2023.07.26.

A Ferencváros csütörtökön a Shamrock Rovers ellen a Konferencia-liga-selejtező második fordulójában lép pályára hazai pályán.

Máté Csaba a párharc (csütörtök, 19 óra, FTC-Shamrock, tv: M4 Sport) nehézségét abban látja, hogy amíg a Ferencvárosnál teljesen átalakult az együttes, addig az ír Shamrock Roversnél nyolc-kilenc játékos ugyanaz lesz a kezdőcsapatban, mint egy éve, tehát összeszokott társaságról van szó. Tavaly az Európa-liga csoportkörébe jutásért rendezett párharcban 4-1-es összesítéssel ment tovább a magyar bajnok.

Máté Csaba
Máté Csaba Fotó: Török Attila

"Természetesen győzni akarunk, de tiszteletlenség lenne most olyan eredményt mondani, amivel elégedettek lennénk, mivel múlt héten mélyre löktük magunkat. Most az a legfontosabb, hogy a következő két meccset sikerrel vegyük" - mondta a Ferencváros 53 éves edzője.

"Nem szabad azt gondolni, hogy hasonlóan folyik le a mostani párharc, mint az egy évvel ezelőtti a Shamrock ellen. Más jellegű meccsre számítok, mert nyilvánvalóan ők is kielemezték annak a párharcnak a tanulságait - mondta a Sztanyiszlav Csercseszovot váltó tréner. - Az elmúlt évek alapján van annyi hitele a gárdának, hogy a közönség mellette áll majd, de a szurkolókat ki is kell szolgálni."

Máté Csaba arról is beszélt, feladatának legnagyobb része az volt, hogy a játékosok kilábaljanak a sokkból, amit a feröeri KÍ Klaksvíktól elszenvedett hazai vereség és így a Bajnokok Ligája-búcsú okozott. Elárulta, érezni lehetett, hogy a futballisták feszültek, de megjegyezte, most már kezdenek jó irányba haladni.

"Nagyon hosszú távra nem kell tervezni. Meg kell nyerni a meccseket, akkor van esély túlélni" - fogalmazott saját jövőjével kapcsolatban Máté Csaba.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek