Karriercsúcs

„Nem estek hasra attól, hogy megvertem a világelsőt” - Valóra vált az álma Marozsán Fábiánnak

CHI

Létrehozva: 2023.06.21.

Karriercsúcsot jelentő 91. helyen áll a legfrissebb világranglistán a 23 éves magyar teniszező, Marozsán Fábián.

Marozsán Fábián májusban Carlos Alcaraz legyőzésével robbant be a köztudatba, az elmúlt hétvégén pedig Perugiában tornagyőzelemmel zárt. A Magyar Nemzetnek elmondta, a perugiai döntőben átfutott az agyán a gondolat, hogy kézzelfogható közelségbe került a gyerekkori álma, végre bejuthat a top 100-ba, de sikerült elhessegetnie a gondolatot.

Marozsán Fábián
Marozsán Fábián / Fotó: AFP

– A tornagyőzelemért, a top 100-as helyért adogattam, és a meccslabda előtt arra gondoltam, hogy mennyit dolgoztam a célomért, és most csak egy jó adogatás kell, és meglehet az, amiről mindig is álmodtam. Aztán gyorsan elhessegettem a gondolatot, próbáltam a szervára összpontosítani, és ez sikerült. Az ellenfelem elrontotta a returnt, és ezzel megnyertem a meccset, a döntőt, és bejutottam a világranglista legjobb száz teniszezője közé. Nagy dolog a top 100, de jó elérni a top 75-öt, majd a top 50-et...

A fiatal magyar teniszező a napokban Budapesten készül a július elején kezdődő wimbledoni teniszbajnokságra, és elárulta, a világsztárok között nem változott a respektje.

- A játékosok nem esnek hasra attól, hogy jött valaki, aki megverte az akkori világelsőt. Mi úgy működünk, hogy felállunk egymással szemben a pályára, és játsszunk – magyarázta a 23 éves magyar sztár.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek