Siker

Csodát vár a budapesti vébén az atlétika magyar legendája

sk

Létrehozva: 2023.05.12.

Kovács Attila 100 méteren olyat tett, mint se előtte, se azóta senki.

Augusztusban nem csak az év, az évszázad egyik legnagyobb volumenű sporteseményét rendezik Magyarországon. Az atlétikai világbajnokságra több, mint 200 országból érkezik sportoló, 70-ből pedig szurkoló. Az egyik leginkább várt versenyszám a 100 méteres síkfutás, melynek magyar legendája Kovács Attila. 36 éve, az 1987-es vébén ő ugyanis döntőt futott a sprinterszámban, ez magyar atlétának azóta sem sikerült.

Fotó: Szabolcs László

Kovács a mai napig szívesen emlékezik vissza arra a fináléra.

Büszke voltam magamra. Az ilyen világversenyen mindig 100 méteren indulnak a legtöbben. Elkezdtek 140-en melegíteni az egyik nap, aztán fogytak az emberek, végül maradtunk nyolcan, és én a világ nyolc leggyorsabb embere között voltam. Emlékszem, hogy ennek én nagyon örültem

- mondta az Origónak Kovács Attila, aki természetesen az idei versenyt is figyelemmel követi. A magyar csapattól szép eredményeket vár.

Kovács Attila, Fotó: Magyar Nemzet

- Női 100 méteres gátfutásban látok esélyt a döntőre. Kozák Lucát csodálom, régóta követem és tényleg nagyszerűen versenyez. Egyéni csúcsokat és jó teljesítményeket láthatunk majd több versenyzőtől is, de döntős szereplésre leginkább női 100 gáton látok reális esélyt. Azon belül pedig bármi megtörténhet, de már egy döntő is nagyszerű eredmény lenne - mondta az egykori sprinter, aki irigyli a magyar versenyzőket, hiszen fantasztikus stadionban, magyar szurkolók előtt, csodás eseményen vehetnek részt.

A Kovács Attilával készült teljes interjút az Origón olvashatod el. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek