BOSSZÚVÁGY

"Gyilkos, maradjon börtönben!" - szabadul az olimpiai bajnok, aki agyonlőtte a barátnőjét

szs

Létrehozva: 2023.03.01.

A 36 éves dél-afrikai olimpiai bajnok sprinter, Oscar Pistorius márciusban feltételesen szabadulhat a börtönből.

Tíz éve gyilkolták meg a dél-afrikai modellt, Reeva Steenkampot, és a lány szülei most azt követelik, hogy gyilkosa életfogytig rács mögött maradjon. Oscar Pistoriust 2013-ban ítélték el Steenkamp meggyilkolásáért, azonban az olimpiai bajnokot a következő hetekben feltételesen szabadlábra helyezhetik - írja a The Daily Beast. Pistorius annak idején azzal védekezett, hogy betörőnek nézte a barátnőjét, ezért lőtt rá a fürdőszobaajtón keresztül. 

Oscar Pistorius
Fotó: AFP

A lány szülei kezdetben azt mondták, megbocsátottak Pistoriusnak, most mégis azt követelik, ne engedjék őt feltételesen szabadlábra, és maradjon életfogytig rács mögött. Steenkamp apja elmondta, tavaly találkozott Pistoriusszal a börtönben; az egykori sportoló állítólag könnyekben tört ki, amikor Steenkamp felolvasta a felesége levelét. Pistorius továbbra sem hajlandó elismerni, hogy szándékosan ölte meg a modellt. 

"A szemébe mondtam Oscarnak, hogy szándékosan lőtte le a lányomat, ő pedig tagadta. Ragaszkodott a történetéhez, miszerint azt hitte, betörő volt. Ennyi év után még mindig arra várunk, hogy beismerje, dühből tette. Csak ezt akartuk" - mondta Barry Steenkamp. "Ha elmondta volna az igazat, már szabad ember lenne, és én hagytam volna, hogy a törvény tegye a dolgát a feltételes szabadlábra helyezéssel. De csak az időmet vesztegettem. Ő egy gyilkos. Börtönben kellene maradnia." 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek