Versenyfutás

Már megvette Gulácsi utódját a Lipcse, iparkodnia kell

MM

Létrehozva: 2023.01.11.

Áprilisban dőlhet el a kapuskérdés. Addig nyugodtan dolgozhat visszatérésén a súlyos sérülésből lábadozó Gulácsi Péter, de a háttérben már egy szupertehetség ácsingózik a helyére.

Nagy derültséget keltett Gulácsi Péter az Operaházban a hétfő esti Év Sportolója Gálán, amikor a 2022 legjobb csapatának választott magyar labdarúgó-válogatott képviseletében, kissé bicegve a színpadra lépve sérülésmentes új évet kívánt minden sportolónak. 

Gulácsi (balra) vette át az év csapatának járó díjat
Marco Rossi válogatottja képviseletében Gulácsi (balra) vette át az év csapatának járó díjat  Fotó: Nemzeti Sport

Az RB Leipzig 32 éves kapusa október 5-én, a Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen (3-1) szenvedett keresztszalag-szakadást. Pár nappal később megoperálták, de a minap újabb műtétre volt szüksége. Kérdés, meddig várják vissza türelemmel a három fronton (Bundesliga, Német Kupa és BL) is nagy célokra törő lipcseiek.

Az RB Leipzig kapujából immár hét éve szinte kirobbanthatatlan Gulácsi optimista a közeljövővel kapcsolatban, bízik a mielőbbi felépülésében.

– Most már jól halad! Volt egy kis hullámvölgyem a hatodik hét után, de hála Isten most minden rendben van – nyilatkozott az M4 Sportnak az 51-szeres válogatott futballista, akit Németországban a sokatmondó "Pete, a Fal" néven emlegetnek. 

Ha minden jól megy, akkor 3-4-5 héten belül újra a pályán lehetek, elkezdhetem a futásokat, és onnantól nyilván az embernek teljesen más érzése van. Most még sok konditermi munka van, ami elég száraz, de ezen túl kell lenni és akkor utána kezdhetjük az izgalmasabb részt. Az első félév nagyon jól sikerült mind klub, mind válogatott szinten, aztán jött a sajnálatos sérülés. Remélem 2023-ban az első fél év lesz a nehezebb, a második fele a jobb – bizakodott Gulácsi.

Jó és rossz hírt is kapott Lipcséből. Utóbbi, hogy az RB már szerződtette az utódjának szánt belga tehetséget, a Genk utánpótlás-válogatott Maarten Vandevoordtot. Csak az a kérdés, hogy már idén nyáron, vagy csak jövőre teszi-e át a székhelyét a Bundesliga-csapathoz. A 20 éves kapus már 17 évesen BL-csoportmeccsen védett Nápolyban (0-4), és lassan két éve ő a Genk első számú kapusa.

Igaz, Gulácsi meg 2016 februárja óta elmondhatja ugyanezt az RB Leipzig csapatánál. Így új főnöke, Max Eberl sportigazgató megnyugtató nyilatkozattal üzent neki Szoboszlai Dominikék abu-dzabi edzőtáborából. Eszerint csak a magyar kapus felépülésén múlik, hogy már idén elhozzák-e Belgiumból az utódának szánt Vandevoordtot, vagy a következő idényben is Gulácsi véd-e.

– Egy biztos, korán szerződtettünk egy kiváló fiatal kapust. Ez egy remek üzlet volt. A klubok megállapodtak arról, hogy akár mér 2023 nyarán jöhetne. De egyelőre nyugodtan megnézzük, hogyan alakul a kapushelyzetünk. Januárban, februárban és márciusban biztosan nem döntünk – utalt Eberl arra, hogy Gulácsi felépülésének gyorsaságán múlik minden.

– Pete volt az első, akivel beszéltem telefonon. Megtaláltuk az otthoni terápia és a professzionális kezelés legjobb elegyét. Állandó kapcsolatban vagyunk, hogy a lehető legjobban haladjon a gyógyulási folyamata. Egy keresztszalag-szakadás ebben a korban nem olyan könnyű dolog, de úgy tűnik, a második beavatkozás után minden rendben van. Ezért nagyon bizakodóak vagyunk. Ő az első számú kapusunk és a csapatkapitányunk – jelezte a lipcsei sportigazgató, hogy a magyar kapus kezében van a saját sorsa.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174267_auto_resized.jpg
origo.hu

Király Viktor ezzel a módszerrel fogyott 16 kilót

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27588_resized.jpg?avcount=1714454409
origo.hu

Egyre drámaibb világháborús helyzet: hadüzenetet küldött egy európai uniós NATO-ország az oroszoknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174638_auto_resized.png
hirtv.hu

Itt a bizonyíték: Niedermüller Péter valóban a saját veje, Horn Gábor üzleti köreit látta el sokmilliós megbízással

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168326_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175037_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Rendesen kitoltak a magyar kéziválogatottakkal az olimpiai program kialakításánál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27589_resized.jpg?avcount=1714454409
origo.hu

Újabb drámai részletek a bőnyi késelésről: még az ajtó is véres volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174399_auto_resized.jpg
travelo.hu

Ritka virág bontotta ki szirmait a Dél-Mezőföldön

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714454409
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172631_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb válást jelentettek be: 11 év házasság után otthagyta feleségét a zenész

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/MbHK0r0Iv10062iITpLZRQ2dQRT746_U6zVBrViWQvc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.webp
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UOGmmHhUdtajb5dFldkuMQNaNJDRwpOwKX_ltGwUlMc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.webp
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja