Gyász

Tragikus pillanatot idéztek meg a vb-n: Meccs közben hunyt el a focista

(s)

Létrehozva: 2022.12.08.

A katari vb-n Marokkó futballistái a spanyolok elleni, a nyolcaddöntőben aratott győzelmüket követően tisztelettel adóztak Abdelhak Nouri emlékének.

Marokkó meglepetést okozott Spanyolország ellen a vb-n

Marokkó a legjobb 16 között 11-esekkel búcsúztatta a 2010-ben világbajnoki címet nyert Spanyolországot a katari vb-n. Ezt követően a marokkói játékosok egy 34-es számú válogatott mezzel fotózkodtak, így adózva a néhai Ajax-focista, Abdelhak Nouri emlékének – írja az Irish Mirror. A tehetség játékos az Ajax híres utánpótlás-akadémiáján edződött, Hollandiát képviselte az U15-től az U19-ig valamennyi korosztályos szinten, továbbá kilencszer lépett pályára az Ajax első csapatában. 

A marokkói származású, Hollandiában futballozott Nouri 2017 nyarán a Werder Bremen elleni előkészületi meccsen összeesett, leállt a szíve, végzetes agykárosodást szenvedett. Sokáig kómában tartották, de végül elhunyt. 

2018-ban az Ajax bejelentette, az incidens vizsgálata során kiderült, Nouri eszméletvesztését követően „nem megfelelő” kezelésben részesült a pályán, ezért a csapatorvost elbocsátották. A volt holland válogatott kapus, a klub vezérigazgatója, Edwin van der Sar azt nyilatkozta: ha előbb alkalmazzák a defibrillátort, lett volna esély a túlélésre. A klub elismerte a felelősségét, 2,8 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetett a családnak. A 34-es számot, melyben Nouri Ajaxban futballozott, végleg visszavonultatták, és most tiszteletbeli marokkói válogatottá avatták a katari vb-n.

Justin Kluivert Nourival együtt volt a pályán azon a végzetes napon.

– Ez volt életem legrosszabb pillanata. Sokkot kaptam, nem hittem el azt, ami történt. Egyik pillanatban ott állsz vele a pályán, és viccelődsz, a következő másodpercben minden megváltozik. Hihetetlenül gyorsan történt, utána egyedül akartam lenni. Olyan ember vagyok, aki egyedül kezeli az ilyen eseményeket. Közben folyamatosan eszembe jutott a sok csodálatos pillanat, amit megosztottunk Nourival.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek