Eltünt

Sós Csaba: Katinkának edzenie, versenyeznie kellene!

bors

Létrehozva: 2022.11.17.

Benne van, hogy az olimpiai bajnok klasszis esélyei elszállnak

Szerda óta Kaposváron versenyeznek a hazai úszók. A rövidpályás országos bajnokságon szinte mindenki megmutatja magát, aki valamit is számít a sportágban. Valaki, akire már nagyon kíváncsi lenne mindenki, nem nevezett. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka eltűnt a szemek elől, még a szövetségi kapitány sem tud róla.

Tavaly már hallani lehetett arról az uszodákban, hogy Hosszú Katinka bedobja a törölközőt, felhagy a versenyzéssel. Akkor a szövetségi kapitány, Sós Csaba a Borsnak elmondta, hallott a pletykákról, de meggyőződése, hogy Katinka folytatja az úszást, tréningezni fog, mert fel akar készülni a versenyekre, hiszen még nem lőtte el minden töltényét.

Fotó: Dömötör Csaba

Most ismét elindulta a találgatás, hol lehet Katinka, hová tűnt az uszodából, miért nem posztol a közösségi oldalain, egyáltalán folytatja e az úszást?

Már korábban is többször elmondtam, hogy az elkövetkezendő hónapok minden úszónknak vízválasztók lesznek - kezdte Sós Csaba kapitány a Borsnak. - Elég régen vagyok a szakmában, ezért bátran kijelenthetem, egyetlen versenyző - még ha olyan nagy klasszis is, mint Katinka - sem adhat hónapnyi előnyöket az ellenfeleknek. Most úgy vélem, hogy Hosszú Katinka életében egyre inkább más, nem az úszáshoz tartozó dolgok válnak fontossá. Férjhez ment, boldog, kinyílt a világ előtte, már nem csak az uszodát látja.

Sós Csaba szerint benne van a pakliban, hogy Katinka végleg kiszáll a buliból, de a döntés a bajnoknő kezében vagy inkább a fejében van.

Azt el kell mondanom, hogy magam is furcsának tartom Katinka „eltűnését”, valóban nem tudok róla semmit – folytatta Sós Csaba. - Fukuokáig még nyolc-kilenc hónap van, Katinka akár még ott lehet(ne) Japánban a világbajnokságon. Ehhez azonban tréningezni kell, úgy ahogyan a többiek teszik. Milák Kristóf, aki szintén olimpiai bajnok, például úgy odatette magát száz gyorson (46.72), hogy szinte felforrt a víz a medencében.

Lapunk megtudta, hogy a szövetség elnöke, Wladár Sándor és a háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka rövidesen találkoznak. A hírek szerint egy kellemes ebéd vagy vacsora közben beszélik meg, hogy mit hoz(hat) a jövő Katinka és a magyar úszósport számára.

Bízom benne, hogy Katka még nem tett le arról, hogy megszerezze századik érmét a világversenyeken. De, ha még mindig ez a célja, akkor sürgősen változtatnia és edzenie, versenyeznie kellene – jelentette ki a szövetségi kapitány.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek