Bennfentes

„Erősnek maradni” – kitálalt Schumacherről a jó barát, megszólalt a legenda felesége is

Bors

Létrehozva: 2022.11.14.

Jean Todt rendszeresen látogatja az otthon ápolt legendát. Nagyon elérzékenyült, amikor a barátjáról kérdezték egy újonnan megjelent dokumentumfilmben.

Érdekes dokumentumfilmet forgattak Jean Todtról. A "La Methode" (A módszer) az egyik francia előfizetéses tévé műsorán fut. Ebben a Forma-1 egyik legendás alakját, a Ferrari hajdani sikeres csapatfőnökéből lett FIA-elnököt az utóbbi hónapokban elkísérték többek között a Szaúdi Nagydíjra, de abba a maranellói étterembe is, amely a törzshelyük volt Michael Schumacherrel – sőt a hétszeres világbajnok feleségének, Corinna asszonynak a svájci lovasbirtokára is eljutott a stáb. Naná, hogy mindezek tudatában azt övezi a legnagyobb figyelem, hogy Todt mit mondott Schumiról, akit mindmáig rendszeresen látogat.

Todt (balra) és Schumacher barátsága kiállt minden próbát
Todt (balra) és Schumacher barátsága kiállt minden próbát   Fotó: AFP

Schumacher és egykori főnöke sikeres munkakapcsolatát öt világbajnoki cím fémjelezte a Ferrari F1-csapatánál. Az évek során szoros baráti kapcsolatba kerültek, családostul összejártak. A most 76 éves francia sportvezető azután sem távolodott el a német expilótától, hogy az 2013 végén súlyos síbalesetet szenvedett, és máig ápolásra szorul. Az állapotát azóta is magánügyként kezelik a hozzá közelállók. Todt nyilatkozataiból azonban a sorok között lehet olvasni Schumi hogylétéről.

Már az is sokat elmond, hogy láthatóan elérzékenyülve reagált a Schumacher állapotát firtató kérdésre: sokáig hallgatott és kereste a szavakat, nagyot nyelt, az ajkába harapott, mielőtt így szólt volna:

Michael mindmáig jelen van az életemben, és ez mindig így is lesz, függetlenül attól, hogy milyen helyzetben van. 

Ma az a kérdés, hogyan tudsz erős maradni, támogatni őt és a családját – mondta a Nemzetközi Automobil Szövetség éléről tavaly leköszönt Todt.

– El fogom mesélni Michaelnek, hogy itt jártam – tette hozzá, miután megmutatta a tévéseknek a maranellói Ristorante Montanát, amely Schumacherrel a törzshelyük volt.

Amikor az egyik tulajdonos, Rosella arra kérte, hogy adja át az üdvözletét és ölelje meg a nevében is a hajdani Ferrari-sztárt, Todt ezt megígérte és hozzátette:

– Mindig nagyon figyel.

Schumacher feleségének svájci lovastanyáján Corinna asszony nem győzte hangsúlyozni, milyen fontos az életükben Jean Todt önzetlen barátsága.

– Az első években nagyon örömteli volt Michael barátjának lenni, de miután fordul a kocka, ha valaki már nem tudja megcsinálni ezt vagy azt, ha segítségre lesz szüksége, akkor derül ki, kicsoda az igazi barát. És azt kell mondanom, hogy Jean ezen kevesek közé tartozik. Egy áldás, hogy Michael is tudja: Jean ott van nekünk, ha kérdésünk van, mellettünk áll és a következményektől függetlenül megtesz értünk bármit – mondta Corinna Schumacher.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek