Európa-bajnokság

"A neheze még hátra van" – Kemény Dénes a pólóválogatottnak üzent

szs

Létrehozva: 2022.09.02.

Tizenkilenc gólos sikerrel (23-4) fejezte be csoportmeccseit férfi vízilabda-válogatottunk a spliti Eb-n, ezzel kvartettjében elsőként zárt, és kedden a legjobb nyolc között folytatja.

Az előre elvárt fölényes győzelmet aratta férfi vízilabda-válogatottunk Splitben, Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese a záró csoportmeccsén 23-4-re verte Izraelt. Ezzel a kvartettjében az élen zárt, a legjobb nyolc közé jutásért nem is kell mérkőznie, kedden játszik legközelebb.

A pénteki, a harmadik csoportdiadalunk papírforma ízű volt. Jellemző, hogy az első 8 percben az ellenfél képtelen volt megcélozni a magyar kaput. Kiemelendő Manhercz Krisztián pazar formája, az OSC játékosa mindvégig elemében volt, hat lövésből hat gólt szerzett.

– Ezekben a napokban vérátömlesztésen esik keresztül nemzeti együttesünk – értékelt Kemény Dénes, a korábban sorozatban három olimpiát nyert férfi együttes egykori sikerkapitánya. – Egy meglévő csapatgerinc mellé tehetséges fiatalok kezdenek beépülni, de a neheze, az egyenes kieséses folytatás még hátravan.

Az eddig látottak alapján a mieink feltüzelt állapotban pólóznak, és Kemény úgy véli, majd a későbbiek során kiderül, meddig tartanak a Varga Zsolt szövetségi kapitány és válogatottja közötti mézeshetek.

– A korábbi, szerbek elleni fölényes győzelmünk remek élmény, igaz, a rivális hat alapembere mellett 2-3 sérültje hiányzott – folytatta Kemény. A keddi negyeddöntőben vagy az olasz, vagy a montenegrói csapat következhet. Itália a megszokott stabil formáját mutatja, Montenegró pedig hasonló cipőben jár, mint mi. Több fiatalt próbál ki ezen az Eb-n, akik ugyanúgy bizonyítani szeretnének, mint a mi ifjaink.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek