Csere

Benedek Tibor legjobb barátja lesz a pólókapitány

(s)

Létrehozva: 2022.07.19.

Märcz Tamás befejezte munkáját férfi vízilabda-válogatottunk élén, és bár utóda kijelölésére szerdáig várni kell, úgy tudjuk, e poszton Varga Zsolt követi. A Fradi edzője Benedek Tibor legjobb barátja volt.

Varga Zsolttal csodálatos sorozat marad változatlan, ugyanis az FTC-pólósok jelenlegi trénere volt a két éve elhunyt exkapitány, Benedek Tibor legjobb barátja. 

Varga Zsolt (középen) európai szuperkupát és BL-t is nyert a Fradi edzőjeként
Varga Zsolt (középen) európai szuperkupát és BL-t is nyert a Fradi edzőjekéntFotó: MTI

Kérdés, mi újat képes hozni a budapesti vb-n 7. helyezett válogatottunk életébe. Különös tekintettel arra, hogy augusztus 27. és szeptember 10. között Splitben Eb-t rendeznek.
– Nem lep meg Tamás távozása – mondja az olimpiai bajnok dr. Csapó Gábor. – A férfiaktól mindig minimális elvárás a négy közé kerülés. Ez most azért nem sikerült, mert az új szabályok követelte változtatásokkal a mieink nem éltek.

Csapó Dudit meglepte, hogy klasszisaink mérkőzésenként legalább két olyan durva hibát elkövettek, ami felhozta a riválist. Azt tanácsolja Vargának, Splitbe vigyen ki magával két-három fiatalt is.

– Nincs idő várni, mert míg a mi időnkben stabil helyünk volt a világ öt legjobbja között, a mai magyar válogatott mellett immár hét ütőképes csapat ismert.

Csapó hozzáteszi, kicsit félti Vargát, aki olyan ablációs szívműtéten esett át, mint egykor ő maga.

Szécsi meglepődött

Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai aranyérmes kapust meglepte a Vargával kapcsolatos nem hivatalos hírünk.

– Várjuk ki a végét – jegyzi meg. – Én elismerem Märcz Tomi érdemeit, vb-második helye mellett Eb-t nyert, a tokiói olimpiai bronzérem is csodálatosan csillog. Ha a sportági elnökség a menesztés mellett döntött, az utódnak adjon részletes útmutatást arra, hogy mit vár el tőle.

Zoli azzal egyetért, hogy fiatalítani kell:
– Annak idején Molnár Tamás, Kiss Gergő és jómagam messze a tökéletes tudástól kaptunk esélyt a nemzeti legjobbak között, és éltünk a lehetőséggel. Most ugyanezen az úton kell járni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek