REKORD

Semmi alvás, 49 órán keresztül dartsoztak a magyar csúcsdöntők

Címkék
rekorddarts

lm

2022. május 24. kedd 19:15

Egy kósza gondolat magyar csúccsá nőtte ki magát, de az is megeshet, hogy Guinness Rekordot is ér. Az ikladi Lavina Darts Club vezetősége mert nagyot álmodni, és 49 órás dartsmaratont tartott.

Sáros György, Benkóczi Csaba, Klagyivík Attila, Tüke Gábor

Forrás: Lavina Darts Club

Az elmúlt hétvégén Ikladon, 49 órán keresztül, megállás nélkül ment a darts. Klagyivík Attila, a Lavina Darts Club elnökének állítása szerint a túltolásból született az ötlet: 

"Ádám Gábor, az egyik vezetőségi szaktársam vetette fel, hogy lehetne egyszer éjjel is dartsozni és legyen ebből egy 24 órás verseny" – nyilatkozta a Borsnak Klagyivík Attila. "Ezt én túltoltam, mert már az előkészületi fázis sem volt egyszerű: támogatókat, jegyzőkönyvvezetőket, tanukat kellett találni, de masszőr mellett egy mentősnek is folyamatosan részt kellett vennie az eseményen."

A kihívás május 20-án, 10 órakor kezdődött, tíz versenyző állt öt tábla elé, mindenhol ketten dobáltak. Minden órában öt perc pihenőidő járt a játékosoknak, ezeket fel lehetett halmozni. Attila 21 óra dartsozás után került mélypontra, de a 20 percnyi összegyűjtött pihenőideje után vissza tudott állni a táblához.

Bár inni folyamatosan lehetett, az evést, masszírozást, mosdózást az öt percekben kellett megoldani. Huszonnégy óra után teljesen elfogyott az étvágya Klagyivíknek, ezen kívül a lábai szépen lassan ólommá változtak. Két óra után egy órát a gyengébbik kezével dobált, így a karjai végigbírták a terhelést.

Május 22-én, már reggel 6-kor 50-60-an szurkoltak a befutóig. Az eredetileg 48 órásra tervezett maraton az utolsó fél órában módosult 49 órára a Magyar Rekord Egyesület tanácsára. Klagyivíkékat azonban ez sem zavarta meg, 11 óra után Benkóczi Csaba, Klagyivík Attila, Sáros György és Tüke Gábor nagy üdvrivalgás közepette befejezte az elképesztő maratont.  Nagyon sokat jelentett a feleségem, Klagyivíkné Tünde és a két lányom jelenléte. A feleségem folyamatosan kint volt és segítőként is tevékenykedett Sáros Katával együtt. Talán pár órát aludt ezalatt.

Ez az eredmény biztosan magyar csúcs, azonban akár Guinness Rekordot is érhet a kísérlet. 58 órás darts maraton már volt a világon, de négyük teljesítménye még érhet világrekordot, illetve Dévai Brigitta női 24 órája is esélyes lehet a Guinnessre.

A rekordban résztvevő játékosok: Korpás Balázs - 8 óra, Varga Zoltán - 11 óra, Bacsúr István - 14 óra, Ádám Gábor - 24 óra, Cserni János - 24 óra, Dévai Brigitta - 24 óra, Benkóczi Csaba - 49 óra, Sáros György - 49 óra, Tüke Gábor - 49 óra, Klagyivík Attila - 49 óra. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Pucéran ült ki a teraszra a gigamellű bombázó

origo.hu

Ezért ment a vízbe a Dunába fulladt kutyakiképző - videó

borsonline.hu

Borzalmas baleset történt, kiskutyájával halt szörnyet egy férfi Borsod megyében

vg.hu

Pert nyert a Mol a horvátokkal szemben, százmilliárdos kártérítésre számíthat

ripost.hu

Fotó a temetőből, így néz ki az olimpiai bajnok sírja

hirtv.hu

Megtalálták a Kis-Dunában elmerült második BVOP-s áldozatot is

origo.hu

Szabó Zsófi kézen állva próbált terpeszteni, de nem sikerült valami jól - videó

astronet.hu

Ez a 4 csillagjegy az angyalok különleges védelme alatt áll júliusban

life.hu

Cikluszavar: ilyenkor kell orvoshoz fordulni

borsonline.hu

Miló Viki újra szerelmes, nem akárki rabolta el a szívét

mindmegette.hu

Ha ilyet vettél meg ne edd! Szívritmuszavart okozhat ez a chips

További cikkek

Távozás

Ennyi volt, Cristiano Ronaldo súlyos döntést hozott