AJÁNDÉK

Nagyot szólhat, ezt várja Hosszú Katinkától a kapitány

2022. április 20. szerda 14:30

Ma, a szövetségi kapitány 65. születésnapján vízbe vetik magukat az úszók. Sós Csaba szerint az országos bajnokságon már nincs mód titkolózni, mindenkinek oda kell tennie magát, ha a júniusi, budapesti világbajnokságon indulni akar.

Budapest 20210327 Úszás Úszó OB Foto Nemzeti Sport -Tumbász Hédi A képen: Hosszú Katinka

Semmi különleges ajándékot nem kér az úszók szövetségi kapitánya. Sós Csaba mindössze annyit kíván, hogy az úszók lepjék meg őt – és persze saját magukat is – egy-egy jó vagy akár kimagasló eredménnyel Debrecenben a születésnapján.

Egy magyar bajnokság, köszönhető a fantasztikus versenyzőinknek, minimum Európa-szintű verseny – kezdte a Borsnak a kapitány. Ha erre nem készül fel valaki, akkor melyik versenyt akarja komolyan venni? Szóval, izgalommal várom, hogy eldördüljön végre a startpisztoly.

Ha már pisztoly, akkor a kapitány töltényt is emlegetett. Szerinte fölösleges bántani a többszörös olimpiai bajnok, Hosszú Katinkát azért, mert Stockholmban egy „gyengécske” idővel nyert versenyt.

"Valóban, a 4:39.19 nem egy világrengető "repesztés", de ne felejtse el senki, hogy Katinka tavaly, az országos bajnokságon sem alkotott maradandót, még a fent említett időnél is lassabban tempózott a célba, aztán két hónap múlva Európa-bajnok lett. Tehát, csak nyugi, mert Katinkának van még tölténye!"

Egészen Teneriféig menekültek Milák Kristófék az itthoni influenzás időszak elől. A spanyol edzőtáborban készültek, de ahogy mondani szokás, ráfáztak a dologra.

"Kristóf és Kapás Bogi is megbetegedett, a vártnál kevesebbet tréningezhettek" – mondta a kapitány. "Milák több napot is kihagyott, de nála, remélhetőleg, nem okoz törést, hiszen amikor a Covid miatt hosszú ideig nem edzhetett és nem mehetett a vízbe, úgy tért vissza, mintha mi sem történt volna. Biztos vagyok abban, hogy most is jól fog úszni. Bogival is beszéltem, aki azt mondta, nincs igazán formában, de én tudom, hogy a vébén már elfogadható időt úszik majd és augusztusban, a kontinens viadalon, már a régi Kapás Bogit látjuk majd a medencében."

Sós Csaba még hozzáfűzte, hogy az országos bajnokság után le akar ülni Milák Kristóffal, mert tervei vannak az olimpiai bajnokkal.

"Szem előtt tartva a fő számát, a kétszáz pillangót, nagyon számítok rá a váltóban és nem csak a fináléban. Arra is kíváncsi vagyok, más egyéni számban miként teljesít, ha igazából rákoncentrál valamelyikre."

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meztelenül mutogatják magukat a magyar DJ-lányok - nézze meg a képeket!

borsonline.hu

Kisgyerekes családapa halt meg a Nyerő Páros forgatásán

vg.hu

Medvegyev: Moszkva még az oxigénről is lekapcsolja a baltiakat

ripost.hu

Újabb információ derült ki Horváth Gréta új pasijáról

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek komoly lelki átakulást hoz a Rák újhold

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Most adtak ki újabb riasztást a meteorológusok: borzalmas, ami jön

borsonline.hu

Szabó Zsófi is ledobta a textilt, nagyon dögös friss fotóján

borsonline.hu

Élet és halál között lebeg Nikolett, a budapesti házomlásban megsérült táncos

További cikkek

Arany

Jöhet a palacsinta! Milák Kristóf 100 méteren is világbajnok

Dráma

Kiderült, miért nem léptek közbe a vízimentők, amikor elájult egy úszó a vizes vb-n