Kockázat

Aggódnak a rajongók a legújabb Schumacher-hírek láttán

Bors

Létrehozva: 2022.03.28.

Egyelőre megúszta, de ha így folytatja, ki tudja, mi lesz a vége?

Mosolygósan, láthatóan ereje teljében jelent meg Mick Schumacher a vasárnap éjszakai Szaúdi Nagydíjon. 

Az előző napi időmérőn brutális balesetet szenvedett Haas-pilóta az ultrabiztonságos autónak köszönhetően megúszta sérülés nélkül, hogy 273 km/h-s sebességnél megpördült és a falnak csapódott. Csak az autóját nem tudták pontosabban nem akarták sietve újraépíteni a Forma-1 idei második futamára.

– Kemény baleset volt, de szerencsére egy Forma–1-es autóban ültem! – mondta a "kis Schumi". 

– Egy normális közúti autóban rosszul végződött volna. Amikor elvesztettem a kontrollt, már tudtam, mi következik, így föl tudtam készülni a becsapódásra. Nem sérültem meg, de ideges és frusztrált lettem, amiért nem sikerült bejutnom az időmérő harmadik szakaszába. Azóta természetesen végiggondoltam, miben hibáztam.

 

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher 23 éves fia elmondta: a következő verseny, a jövő vasárnapi Ausztrál Nagydíj sikerére tekintettel most inkább nem kockáztatták meg, hogy a ripityára tört versenyautójánál máris felhasználják a tartalék alkatrészeket.

Az ijesztő balesetnek szerencsére nem volt súlyosabb következménye, mindenesetre a kommentárok felvetik: a vezetői hibája arra utal, hogy Mick túlhajtja magát (és az autóját), túl sokat kockáztat, ami a folytatásban is veszélyes lehet.

A Haas tavaly a mezőny leggyengébb autója volt, a Schumacher-fiú akkor újoncként nem sok vizet zavarhatott, és legfeljebb az volt elvárható tőle, hogy jobb legyen orosz csapattársánál, Nyikita Mazepinnél. Ez kevés kivételtől eltekintve simán sikerült is neki. Csakhogy új kollégája, Kevin Magnussen keményebb dió: az idei szezonra nagyon feljavult Ferrari-motoros autóval a nyitófutamon rögtön az 5. helyen végzett. Mick 11. helye tehát hiába volt eddigi legjobb F1-eredménye, valójában kudarcnak számított ezután jött a dzsiddai balesete.

Aki nem megy el a teljesítőképessége határáig, annak itt semmi esélye. Ezért adtam bele mindent, és ez így lesz a jövőben is

jelezte most Mick Schumacher, hogy nem ijedt meg a történtektől, Melbourne-ben is úgy nyomja majd a gázt, ahogy csak tudja, hogy megszerezze első vb-pontjait.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek