Kivárás

Dárdai Pál elárulta, a szülei drámája miatt is lazít a sok stressz után

Bors

2022. január 17. hétfő 17:15

Hiába hívja az elbocsátott Andrij Sevcsenko utódjának a Genoa, Dárdai Pál kivár. A novemberben állástalanná vált magyar edző a Sportrádió első adásában mesélt a döntése okairól és a mindennapjairól.

Dárdai egyelőre kivár, hová szegődjön a hertha után

Forrás: AFP

Talán csak korábbi berlini főnöke, Fredi Bobic gondolja úgy, hogy Dárdai Pál rossz munkát végzett a német Bundesligában szereplő Hertha labdarúgói élén – ezt jelzi, hogy az olasz Serie A-ban kaphatna kispadot. Mégsem él a nem mindennapi lehetőséggel.

Dárdai egyelőre inkább lazít, de még nem tett le az edzősködésről Fotó: AFP

A korábbi aranylabdás világsztár, Andrij Sevcsenko talpára pár hét elmúltával útilaput kötött Genoát ugyanúgy az egyik kieső helyről kéne megmentenie Dárdainak, mint tette azt már kétszer a Herthával. Volt szövetségi kapitányunk azonban – egyelőre – kivár az újabb munkavállalásával, és most nem kér a külföldi lehetőségből.

– Jól vagyok, töltöm a fizetett szabadságomat, a Zamárdi, Berlin, Budapest háromszögben élek és teljesen jól elvagyunk. (…) Úgy vagyok vele, hogy a Bence még három évig iskolába jár itt, Berlinben. Nincsenek olyan ambícióim, hogy külföldre menjek edzőnek, Kínába, Oroszországba vagy akárhova.

Megvárjuk, hogy a német viszonyok hogyan alakulnak, de nincs bennem az, hogy holnap nekem muszáj lenne dolgoznom

– árulta el Dárdai a tegnap elrajtolt Sportrádió első adásában, lelkesen sorolva, mi mindenre jut most ideje, amiről profi játékosként, majd edzőként évtizedekig le kellett mondania: végre nem kell minden erejével célokat hajszolnia, élhet a mának, például megnézheti a fiai meccseit, horgászhat, színházba járhat a feleségével.

– Az embernek egy gyomra van. Most szélsőséges dolgokat mondok, de mind apu, mind anyu elég korán elmentek, rákos betegek lettek. Ezért bennem van, hogy miért ne éljek egy kicsit lazábban, magamnak, minthogy állandóan dolgozzak – érvelt Dárdai, azzal viccelődve, hogy a fájós bokája miatt rokkantnyugdíjas.

Persze esze ágában sincs végleg leszámolni az edzősködéssel, állandó segítőivel már tervezik, hogy Spanyolországba és Portugáliába mennek továbbképezni magukat.

A Herthát immár 25 éve szolgáló, előbb játékosként (máig a berliniek meccsrekordere a maga 286 Bundesliga-fellépésével), majd edzőként is klubikonná vált magyar mindhárom fia már Berlinben született. Bátyjaival – a Fehérvárt erősítő 22 éves Palkóval és a 19 évesen már a Hertha erősségének számító Mártonnal – ellentétben, a legkisebb fiú, a 16 éves Bence még a családi otthonban él, és „természetesen” ő is a Hertha U17-es ifijátékosa. 

A tesói által leginkább sokatmondóan Ibrahimovicnak becézett tehetséges csatár pár hete debütált a német korosztályos válogatottban is.

A Hertha online közgyűlésén Fredi Bobic igazgató – nem először – éles szavakkal illette a november végén általa leváltott Dárdai Pált. Szerinte korábbi berlini játékostársa edzőként hiába mentette meg tavaly másodszor is a kieséstől szeretett klubját, ősszel már nem látta benne azt az erőt, hogy kivezesse a csapatot a gödörből, és hogy fejlődjenek a keze alatt a berlini játékosok.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Horváth Éva lement hídba, majdnem kiesett a melle - fotók

metropol.hu

Sokkoló vallomás, így végzett magával Nyertes Zsuzsa barátnője

borsonline.hu

Nem kertelt, őszintén kimondta: Csepregi Éva fia lefeküdne Köllő Babettel

mandiner.hu

HÁBORÚ: Egy német lap szerint a kárpátaljai romák a rasszizmus és a kevés szociális segély miatt nem akarnak Magyarországra menni

ripost.hu

Kiderült, mennyit ér Berki Krisztián hagyatéka

vg.hu

Félmillió forint fölött kereshet most egy aldis eladó

borsonline.hu

Lebuktatták követői! Összejött Kempf Zozo és Szente Gréti? Fotó

astronet.hu

Szerelmi tarot jóslás az Ikrek havára: mi kell a boldogsághoz?

vg.hu

Győrffy Balázs: együtt jelentünk erőt

lakaskultura.hu

Városi kertészkedés: dús növényzet a betondzsungel közepén

borsonline.hu

Autóbalesetet szenvedett Baukó Éva - helyszíni fotók

További cikkek

PÓLÓ

Kásás Tamás a forgatás miatt találkozott a bajnoktársaival

Gyász

Klubja jelentette be a gyászhírt: Elhunyt a Fradi 20 éves játékosa