Ünnep

Meglepetést okozott, karácsonyra hazatért a magyar legenda

2021. december 26. vasárnap 17:30

Meglepetésre a napokban Budapestre érkezett Sterbinszky Amália, a 20. század legjobb magyar kézilabdázójának választott olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes balátlövő.

Forrás: Nemzeti Sport

A csaknem negyven éve a dániai Helsingőrben élő egykori klasszis, Sterbinszky Amália a MOB hagyományos évvégi rendezvényére jött haza, és a rövid ittlét alatt szívesen adott interjút a Borsnak. Amikor a találkán megjegyeztük, hogy semmit sem változott, ugyanolyan az alakja, mint fénykorában, elnevette magát.

Negyven éve él Dániában a sportolónő

– Tegnap a villamoson utazva kérték a bérletemet, és amikor mondtam, hogy nekem nincs, mert már ingyen utazhatok, nem hitte el az ellenőr. Bevallom jól esett a dolog, de azért megmutattam az útlevelem, hogy bizony már abban a korban vagyok. Azt mondta a kedves ellenőr, hogy jócskán letagadhatnék az éveimből – mesélte Amál, aki alig várta, hogy hazajöhessen, és találkozhasson a régi társakkal. – Tavaly emiatt a fránya járvány miatt elmaradt az ünnepség, és féltem, hogy a napról napra változó helyzet miatt idén is lemondják. Csak az utolsó pillanatban vettem meg a repülőjegyemet, szerencsére akadt még szabad hely a gépen – magyarázta, majd elárulta, hogy a rövid ittlét alatt nővére, Gizi, meglepte őt egy fantasztikus székelykáposztával, amit Dániában nem igazán tudnak elkészíteni.

A Helsingőrben természetgyógyászattal foglalkozó, országos hírű magánklinikát működtető Amál az utcán megnézegette a Mikulás-figurákat, amelyek visszaidézték a gyerekkorát. Az ajándékba kapott csokimikulás láttán elmesélte, náluk nem tesz ajándékot a cipőkbe a nagyszakállú. 

– Nálunk a karácsony a nagy ünnep. A gyerkőcök pedig elsejétől mindennap kaptak valami meglepetést, kisebbet vagy nagyobbat, a szülők pénztárcájától függően. Az ajándékot még reggel, iskolába indulás előtt megnézhették, mert úgysem bírták ki estig a várakozást – mesélte Sterbinszky Amália, aki azt is elárulta, mivel lepte meg dániai barátait. – Előre eldöntöttem, hogy bejglit sütök, mert a dán barátaim rajonganak érte.

Sterbinszky Amália elárulta, különösebb kívánsága nem volt az ünnepekre, csak annyi, hogy essen a hó, hiszen évek óta nem volt fehér a karácsony Dániában. Bízik benne, a járvány okozta nehézségek után, legalább az időjárás széppé varázsolja az év végét. 

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

life.hu

"Rettentően csalódott vagyok" -így reagált Csuti Kulcsár Edina új kapcsolatára

ripost.hu

Már nem kell sokat várni, ekkor ér Magyarországra a havazás

life.hu

Melltartó nélkül mutatta meg formás idomait Emily Ratajkowski - Fotó (18+)

hirtv.hu

Üzent a lányával vonat elé ugró apa

szon.hu

Megrázó képek - szörnyű dolog történt ma délelőtt a Széna téren

origo.hu

Még egyedibb dizájnt hozhat az Android 13

mindmegette.hu

Egyszerű, de nagyszerű! Így lesz igazán krémes a paradicsomos tészta húsmentesen

origo.hu

Még idén elkészül Magyarország új buszgyára

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 18.: fontos kérdéseknek a végére teszünk pontot, lelkileg megújulunk

life.hu

Tények és tévhitek a D-vitaminnal kapcsolatban

nemzetisport.hu

FTC: bejelentették a nigériai csatár szerződtetését – hivatalos

origo.hu

Elrettentő díjemelés jön egy hazai autós szolgáltatásban