Sport

Románoktól vár segítséget az eltiltott volt magyar sportlövő, Oroszi Edit: Jó lesz, ha Sidi elmegy végre

Bors

Létrehozva: 2021.11.18.

Sidi Péter világ- és Európa-bajnok sportlövő román állampolgár lett. A bukaresti kormány november 17-i ülésén hozta meg a döntést a Magyarországon két évre eltiltott sportoló ügyében.

Forrás: nemzeti sport

A Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) májusban függesztette fel Sidi Péter versenyengedélyét, miután versenyzőtársa, Péni István bejelentést tett, miszerint az indiai világkupán valaki jogosulatlanul járt a szobájában, ezért, tehát szabotázs miatt lehetett pozitív a doppingtesztje. A hotel biztonsági kamerájának felvételen ez látható, a szövetség pedig egyértelműsítette, hogy Sidi Péter látható a felvételen. A fegyelmi bizottság első fokon egy évre, másodfokon két évre eltiltotta a versenyektől, edzésektől és mindennemű sporttevékenységtől Sidit.

Mivel az eltiltott sportlövőnek például Romániában is van versenyengedélye, így szemrebbenés nélkül, mondhatni hivatalosan is lövöldözhet a román klub színeiben. Miután felesége, Roxána román, már csak egy kis lépésnek tekinthető, hogy a Magyarországon parkolópályára állított Sidi kérvényezzte a román állampolgárságot.

Miután Sidi Péter román lett, felmerül a kérdés, itthoni legnagyobb ellenfelét, az olimpiai előtti botrányt kirobbantó Péni István miként fogadta a hírt. Edzője, Oroszi Edit szerint felkavarta tanítványát az újabb Sidi-lépés, de Istók már nagyon szeretne tovább lépni, s az új kihívásokra koncentrálni.

Arra kértem, csak magával törődjön, ne foglalkozzon az újabb "meglepetéssel" – mondta az edző.

Az UTE és a válogatott edzője nem rejtette véka alá véleményét Sidi Péter románná válásáról.

Szerintem nagyon jó lesz, ha elmegy végre – fogalmazott tömören. – Így legalább nem zavarja tovább a hazai sportlövők mindennapjait.

De, vajon találkozhat-e a magyar lövőkkel a versenyeken Sidi Péter, vetődött fel a kérdés.

Oroszi Edit szerint, aki a sportlövők elnökségének is a tagja, egy későbbi ülésen hoznak döntést arról, hogy hozzájárulnak-e Sidi Péter román színekben való versenyeztetéséhez.

Úgy vélem, s ez szigorúan a magán véleményem, hogy az elnök úr, Nagy György nem javasolja majd az engedély kiadását – fogalmazott Kissné Oroszi Edit. – Az pedig egy egészen másik kérdés, mi lesz akkor, ha az indiai ügyben bebizonyosodik Sidi bűnössége? Akkor pedig súlyos, akár sokéves felfüggesztésre számíthat a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségtől. (VADA)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek