Sport

A katari lesz az utolsó foci-vb, amiről lemaradunk?

Bors

2021. november 15. hétfő 19:15

Hétfő este Varsóban a presztízse megerősítésért lép pályára a magyar válogatott, amely már biztosan lemarad a 2022-es katari vb-szereplésről. A megkezdett út azonban jó, és a kiírás változása is segítheti a jövőben a kijutási esélyeinket. 

Sorozatban a kilencedik világbajnokságról marad le a magyar fociválogatott, amely legjobb esetben is csak a harmadik helyen végezhet a selejtezős csoportjában az utolsó kör eredményeitől függően.

Marco Rossi fiai számára tehát a presztízs mellett már a jövő csapatának építése a legfőbb célja a jobb erőkből álló, pótselejtezőt kiharcoló lengyel válogatott otthonában. Ha pedig egy kicsit előre tekintünk, pozitív jövő képei sejlenek fel előttünk. Az alábbiakban összeszedtük, miért bízhatunk abban, hogy 2026-tól már velünk rendezik majd a világ legnagyobb futballeseményét.

1. Marco Rossi

Habár néha eljátszik a gondolattal, hogy újra klubcsapat kispadjára üljön le, a szövetségi kapitány a napokban többször is megerősítette, hosszú távon gondolkodik a magyar válogatott kispadján. Rossinak 2025 év végig szóló szerződése van, az MLSZ pedig elkötelezett amellett, hogy kitöltse nálunk az idejét. Az olasz szakember személyisége, szakértelme, odaadó munkája lehet a garancia arra, hogy a nemzeti csapat fejlődése töretlen marad.

2. Fiatal keret

A válogatottban már egyre több rutint szerző Szoboszlai Dominik, Schön Szabolcs, Schäfer András, Szalai Attila, Sallai Roland ötös mindössze 21-24 éves, a jövő gárdája abszolút rájuk épülhet. Rossi ráadásul Kiss Tamás (20) és Balogh Botond (19) behívásával jelezte, hogy elkötelezett a további fiatalítás mellett. Ezek a srácok a 2026-os vb idején lesznek a legjobb korban, márpedig ha európai topcsapatok foglalkoztatják majd őket, akkor a további rohamos fejlődésünk is garantált, és a nemzeti csapat rengeteget profitálhat belőle.

3. Résztvevők emelkedő száma

A 2026-os kanadai, amerikai, mexikói foci vb-n már 48 csapat szerepel majd, Európából pedig a mostani 13 válogatott helyett 16 kvalifikálja majd magát. Már ez is egy kicsivel több sanszot tartogat a magyar válogatott számára, ha pedig a FIFA keresztülviszi a kétévenkénti vb-rendezésről szóló elhatározását, akkor tovább nőhet a részvételünk lehetősége.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megrázó részletek derültek ki a Doktor Balaton sztárjának haláláról

life.hu

Gyász! Meghalt a népszerű magyar színész

hirtv.hu

Újabb Gazprom-vezető halt meg, január óta a hatodik

ripost.hu

14 megyére adtak ki riasztást, durván változik az időjárás

magyarnemzet.hu

Szalai Attilát letámadták a Fenerbahce szurkolói, nem menekülhetett + videó

vg.hu

Nincs több titkolózás! - újabb elképesztő dolog látott napvilágot Elon Muskról

mindmegette.hu

Elképesztő! 5 adag angol reggelit tömött magába 8 perc alatt ez a fiatal nő

borsonline.hu

Még előtte állt az élet: Kalandparkban zuhant a halálba a fiatal ápolónő

borsonline.hu

Kiderült: ezzel az ismert zenésszel jött össze Sáfrány Emese

borsonline.hu

Újabb fulladásos halál: Barátai kétségbeesetten kiabáltak segítségért

borsonline.hu

Drámai fejlemények Babicsek Bernát halálának ügyében

További cikkek

Távozás

Ennyi volt, Cristiano Ronaldo súlyos döntést hozott