Sport

Na, most mi lesz? Durván föladták a leckét Marco Rossinak a válogatottnál

Bors

2021. október 4. hétfő 19:15

<p>Ki veszi át a műtét után lábadozó Szalai Ádám szerepét az Albánia és Anglia ellen készülő magyar fociválogatottban? A jelöltek közül ketten remekeltek a klubcsapatukban.</p>

Forrás: MTI

A térdműtétje után várhatóan novemberben visszatérő Szalai Ádám pótlása tűnik a legnehezebb feladatnak labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitánya számára.

Marco Rossi csapatára vízválasztó meccsek várnak előbb a csoportban második Albánia ellen, hazai pályán (szombat, 20.45), majd az éllovas Anglia otthonában (jövő kedd, 20.45).

– Hiába keresek akár itthon, akár külföldön olyat, akivel lehetne pótolni, tehát egy klasszikus középső támadót, nem találok Ádámon kívül olyat, aki szóba jöhetne – mondta az olasz szakvezető a kerethirdetéskor, hozzátéve: hasonló alkatú és játékstílusú csatár híján taktikai változtatásokon is töri a fejét.

A meghívott támadók közül a rutinját tekintve Nikolics Nemanja, a forma alapján viszont Hahn János vagy Sallói Dániel lehet a beugró. Míg a 33 éves, 42-szeres válogatott fehérvári csatár ebben a szezonban még csak egy gólig jutott az NB I-ben (a válogatottban március óta nem talált a hálóba), utóbbiak parádézva melegítettek a vb-selejtezőkre.

Hahn az első dunaszerdahelyi góljait szerezte meg a szlovák élvonal hétvégi fordulójában – sőt, duplája mellett egy gólt elő is készített az aranyosmarótiak elleni 4-2 során.

Az amerikai gólkirályjelölt Sallói pedig 1-1 góllal és gólpasszal zárta a Sporting Kansas City szintúgy 4-2-es győzelmét a Houston Dynamo ellen.

Így teljesítettek hétvégén a csatárok

  • Hahn János (DAC, Szlovákia) kezdő (70 perc), 2 gól, 1 gólpassz
  • Holender Filip (Partizan, Szerbia) kispad
  • Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár) kezdő (57 perc), -
  • Sallai Roland (Freiburg, Németország) csere (15 perc), -
  • Sallói Dániel (Kansas City, MLS) kezdő (90 perc), 1 gól, 1 gólpassz
  • Schön Szabolcs (Dallas, MLS) csere (15 perc), -
  • Varga Roland (Kalba, Egyesült Arab Emírségek) csere (7 perc) -

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet