Sport

Nagy a baj, csalók veszélyeztetik az ökölvívás jövőjét

szs

Létrehozva: 2021.10.01.

Tények igazolják, hogy a 2016 -os riói olimpián minimum tizenegy mérkőzés eredményét manipulálták.

Az ezzel kapcsolatos vizsgálatot a kanadai Richard McLaren professzor vezette, aki kijelentette, hogy a csalásra létrejött maffia már évekkel ezelőtt működött az amatőr bokszban.

A további feltárás, a tanúk meghallgatása még folyik - nyilatkozta McLaren.

Mindenesetre a NOB elégedetlen az évek során tapasztalt visszaélésekkel, és emiatt a sportágat kiveheti a 2024-es párizsi olimpia műsorából.

A BOKSZ ÖRÖK

Ezzel nem értek egyet – nyilatkozta Szántó Imre, Kovács István olimpiai bajnokunknak a múltban hat olimpián részt vett edzője. ­– Szervezett csalásról nem értesültem, persze akadtak bírói tévedések, mint például az 1988-as szöuli olimpián. A vétkeseket örökre ki kell gyomlálni a sportágból, de az amatőr boksz örök, és ötkarikás műsoron marad.  

IRTÓZATOSAKAT KAPOTT

A kifogásolt riói meccsek egyike Michael Conlan ír bunyósé, aki negyeddöntőt veszített az orosz Vlagyimir Nyikityin ellen. „Az amatőr ökölvívás a gyökerétől a csúcsáig bűzlik, mert az nyer, aki a legtöbb pénzt fizeti” – húzta alá öt éve a felháborodott ír.

Conlan emlékezete sántít, azt a meccsét történetesen láttam, óriási ütéseket szedett be Nyikityintől, utólag hát felesleges megjegyzést tennie – jelentette ki egykori válogatott bunyósunk, Harcsa Norbert, majd hozzátette: az Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség (AIBA) főtitkára, Kovács István hamar rendet tesz.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek