Sport

Hatalmas verést kapott a világbajnok bunyós egy volt piaci barackárustól

szs

Létrehozva: 2021.09.26.

Irtózatos verésben volt része a brit bokszvilágbajnok Anthony Joshuának, aki három övét volt kénytelen átengedni egy ukrán bunyósnak.

Forrás: AFP

A londoni Tottenham Hotspur-stadionban a WBA, WBO, IBF profi nehézsúlyú ökölvívó vb-címet őrző brit Anthony Joshua olyan verést kapott, mint soha életében. Egyhangú pontozással nyert ellene az ukrán Olekszandr Uszik, aki sikere fejében az említett három övvel gazdagodott.

A korábban cirkálósúlyban világbajnok Uszik gyermekkorában olykor erősen nélkülözött, hogy Szimferopolban egy farmon gyümölcsöt szedett, barackot és jégkrémet árult a piacon, így segítette ki szegény szüleit. Tizenötéves korától futballozott, majd 2002-ben eljegyezte magát a boksszal - 350 amatőr meccse közül 335-öt megnyert.

A 34 éves ukrán ezúttal olyan erős ütésekkel árasztotta el a brit világbajnok sztár Joshuát, hogy az a 12 menetes derbi kilencedik felvonásától semmit sem látott a jobb szemére. A találkozó után a kórházban kiderült, hogy szemgödörcsonttörést szenvedett.

A 72 éves George Foreman, egykori amerikai profi világbajnok megosztóján világgá kürtölte véleményét.

Halottam Joshuáról, most láttam is, szerintem e veresége során elveszítette az identitását, amit soha többé nem talál meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek