Sport

Esélye sem volt túlélni a meccset – KO ölte meg a fiatal bokszolónőt

Bors

Létrehozva: 2021.09.07.

Családja szerint hatalmasat hibáztak a szervezők: nem lett volna szabad a vékony lányt ringbe léptetni ellenfelével.

Családja úgy gondolja, még ma is élhetne az a fiatal bokszolónő, aki egy kiütés következtében vesztette életét. 

A 26 éves Saeideh Aletaha 2019-ben, az angliai Southampton városában városában megrendezett Fast and Furious 19 nevű meccsen lépet ringbe a 34 éves személyi edző Janie Morgan ellen. A harmadik menetben akkora ütést kapott ellenfelétől a fejére, hogy az összecsapás után a mosdóban összeesett. Kórházba szállították, ahol másnap, november 16-án elhunyt.

Családja szerint a szervezők a hibásak a soványka Aletaha haláláért: nem lett volna ugyanis szabad összeereszteni őt a nála láthatóan jóval erősebb, jóval izmosabb Morgannal. A szervező azonban azzal védekezik: az elhunyt jóval tapasztaltabb volt ellenfelénél, így "papíron" még ha gyengébbnek is tűnt, valójában esélyesebb volt a győzelemre. 

A napokban tartott meghallgatáson az is elhangzott: a végzetes ütés nem tűnt olyan erősnek. Saeideh Aletaha edzője, Dean Kendal szerint a bokszolónő lábtartása miatt minősült kiütésnek. 

– Jól kezdte a harmadik menetet. Sae-t a fején érte az ütés, ami nem volt olyan erőteljes, de rossz lábtartással kapta, és összeesett. Mindig figyelek arra, hogy a harcosaim jó lábtartésban legyenek, ha bekapnak egy ütést. Amint láttam a lábát, tudtam, hogy ez a meccs véget ért számára – mesélte a férfi, hozzátéve: a KO után a sportolónő oxigént kapott, emellett megvizsgálták a mentősök is, akik végül hátravitték, és megmondták, hogy maradjon ott.

A család elmondása szerint egyébként Saeideh szokatlanul zaklatott volt a meccs előtt. Szerintük az is árulkodó, hogy eddig minden mérkőzése előtt küldött nekik fotót magáról és az ellenfeléről, ez alkalommal azonban az ellenfelét levágta – számolt be az ügyről a The Sun.

A fiatal sportoló halála ugyében indított vizsgálat jelenleg is tart.

Napokig lebegett élet-halál közt

Miközben Saeideh Aletaha ügyét vizsgálják, egy aggasztóan hasonló tragédia történt Montrealban: a 18 éves Jeanette Zacarias Zapata a negyedik menetben kapott egy akkora ütést az ellenfelétől, hogy összeesett a ringben és kórházba kellett szállítani. Mesterséges kómába helyezték, hogy a teste és az agya pihanni tudjon, ám öt nappal később elhunyt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek